Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

Recepti

Kako izgledaju najpopularniji novogodišnji recepti širom sveta?

Da li imate svoj omiljeni kolač koji pravite svake godine za vreme praznika? Svaka zemlja ima svoju tradicionalnu, posebnu hranu koja se priprema za praznike, bilo da su u pitanju torte ili priprema mesa. Na primer u Americi se uvek jede ćuretina za Dan zahvalnosti, ali šta je sa novogodišnjim i Božićnim praznicima? Sigurni smo da sada, dok tražite inspiraciju za svoju prazničnu trpezu, možete da se zabavite i upoznate sa tradiconalnim svečanim slatkišima koje prave ljudi širom sveta. Predstavljamo vam svečane obroke u kojima uživa čitava planeta!

Saznajte recepte u nastavku!

 

NE PROPUSTITE: RECEPT ZA NEODOLJIVI ČOKOLADNI ČIZKEJK

 

U Francuskoj se tradicionalno pravi panj rolat za novogodišnje i Božićne praznike, pod nazivom Bûche de noël. Mi smo ga pravile prošle godine i ukus je fantastičan!

Decembar je mesec tokom kojeg svaka engleska porodica uživa u pudingu. Poslastica se kuva nekoliko dana pre Božića i čuva na hladnom mestu. Puding je sastavljen od masti od slanine, ali sa dodatkom orašastih plodova i suvog voća.

Na Islandu se takođe uživa u slatkišima i to u sočnoj piti. Reč je o piti sa mnogo slojeva tankih kora koje su bademastog ukusa, a između njih nalazi se džem od šljiva. Kako bi pita dobila poseban šmek dodaje se karanfilić i cimet, što je čini savršeno za služenje uz popodnevnu kafu.

Škoti uživaju u slatkišima i to je jedan od najvećih poroka njihove nacije, ako se može tako reći. Na Božić peku kolače, prave pudinge i poslastice sa dodatkom kajmaka. Sa kajmakom se mešaju pržene ovsene pahuljice sa kremom, viskijem i medom. Kako bi bio jednostavniji za služenje mešavinu sipaju u čaše.

Zanimljivo je da ljudi u restoranima obično sami mešaju ovaj slatkiš, kako bi dobili adekvatnu proporciju ukusa kojuj godinama obožavaju.

Ginisova torta deluje neverovatno i potpuno čokoladno. Kuva se i meša sa pivom, ali uopšte nema gorak ukus. Ircima je iznova cilj da naprave što veću tortu. smiley

U Australiji Božić dolazi usred leta. Zbog toga poslastica koju prave nema veze sa zimom. Keksi zvani "kameni put" su slatki i prave se od mlečne čokolade i marshmallov-a u boji. Ponekad se prave kao kolači sa sladoledom.

Teško je zamisliti Božić u Portugalu bez njihove tradicionalne torte bolo rei. Ovo je simbol sezone u Portugalu i služi se tokom celog decembra do 6. januara.

U Mađarskoj se priprema tracionalna Doboš torta, koja se sastoji od šest slojeva tankih kora prelivenih čokoladnim kremom i karamelom. Recept za ukusan dezert potiče iz 1985. i do danas je ostao nepromenjen.

Litvanija je zemlja sitnih kolača sudeći po Božićnoj trpezi. Jedu se sitni kolači napravljeni od testa i maka.

Šta kažete, koji slatkiš vam se dopada? smiley

 

Foto: izvor

Naslovna foto: izvor

14.12.2021 07:58
 

Ne propustite

  • Najbolji recept za čokoladne makaronse

  • Brza kremasta torta sa jaffa keksom - recept

  • Čokoladna Ferrero Rocher torta koju ćete obožavati - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 23.06.- 29.06.2025.

  • Čišćenje klime u stanu - uštedite novac ove sezone

  • Šta ne smete da zaboravite kada se pakujete za more?

  • Duhovno značenje onih koji nikada nisu slomili kost

  • Sve što sam prećutala u novoj vezi

  • Zabranjena morska avantura

  • Veštačka inteligencija i budućnost rada: Koja zanimanja su najugroženija?

  • Pravo vreme za bebu: ono što nauka prećutkuje

  • Beogradske ulice ovog leta: Koji su haljine ultimativni modni hit?

  • Pedikir inspo za Jun: Spremni za sandale!

  • Omiljena kupališta u Beogradu: Osveženje čeka!

  • Inkontinencija: prirodan pristup i prevencija

  • Kako prestati sa grickanjem noktiju? Praktični saveti i dublji uvidi

  • Grinje: Nevidljiva pretnja u vašem domu

  • Crvene flekice na koži: Šta nam poručuju i kako ih se rešiti?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up