Makaronse obožavaju deca i sigurno pamtite njihovu popularnost tokom 2010. godine koja ne jenjava sve do danas. Kupovina makaronsa ima svoju čar, ali su mnogo ukusniji kada se naprave kod kuće po proverenom receptu i sa puno ljubavi. Ukoliko sledi dečija zabava u vašem domu ili se jednostavno pripremate za slobodan vikend ili predstojeće praznike, čokoladni makaronsi su savršeni dezert koji će okupiti čitavu porodicu. Prave se brzo i lako, a nestaju sa tanjira još brže.
Saznajte recept u nastavku.
NE PROPUSTITE: ČOKOLADNA KREMASTA TORTA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM
Potrebni sastojci:
100 grama belanaca (3 jajeta)
100 grama šećera
100 grama bademovog brašna
100 grama šećera u prahu
2 kašike nezaslađenog kakao praha
Za punjenje:
1 belance
70g šećera
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Zagrejte manjli lonac vode na srednjoj vatri dok ne počne da kuva. U posebnoj činiji umutite mikserom belanca i šećer. Stavite posudu u kojoj ste mutili smesu iznad lonca u kom kuva voda, dodatno kuvajući smesu na pari.
Dok se posuda lagano zagreva izmutite belanca iznad lonca tako da postanu penušava i sklonite posudu van šporeta.
Prosejati bademovo brašno, kakao prah i šećer u prahu, pa lagano istresti u činiju u kojoj su belanca.
Uključite mikser na srednju brzinu i mutite desetak sekundi.
Zaustavite mikser. Ako je testo čvrsto ali se ne lomi- uspeli ste!
U pripremljene kalupe izlijte testo tako da dobijete oblik makaronsa, a zatim pecite 15 minuta.
Umutite fil koji će biti unutar makaronsa mikserom i zatim, kada se testo ispečete sjedinite kolačiće.
Možete ih dekorisati topingom ili topljenom crnom čokoladom, po želji.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari