Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Čokoladna kremasta torta koja će vas oduševiti ukusom

Tražite savršenu tortu za predstojeće praznike ili samo želite da obradujete svoju porodicu tokom hladnih i tmurnih dana? smiley Dozvolite nam da vas upoznamo sa ovom čokoladnom poslasticom koja vam garantuje repete za sve članove porodice i planirane goste. Tajna je u karamel sosu koji se topi u ustima i hrskavoj čokoladnoj kori koja nas nije ostavila ravnodušnima. Mi nismo mogle da odolimo ovom receptu, a verujemo da će se i vama dopasti, pri prvom zalogaju.

Recept sledi u nastavku.

 

NE PROPUSTITE: FERRERO ROCHER PUDING - ČOKOLADNO UŽIVANJE

 

Potrebni sastojci

Za koru:

200g šećera
70 g tamnog kakao praha
2 šolje brašna
Jedna i po kašičica sode bikarbone
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
3 kašike biljnog ulja
3  jaja
1/2 šolje kuvane kafe

Za fil od  karamele:

Istopite tri pakovanja klasičnih karamela (300g) u mikrotalasnoj ili na malo ulja

Preliv:

200g  putera, sobne temperature
250g šećera u prahu
100g nezaslađenog kakao praha
2–4 kašike mleka
1/2 kašičice soli
2 kašičice ekstrakta vanile
1/2 kašičice espresso praha/nes kafe

Način pripreme:

U velikoj posudi umutite šećer, kakao prah, brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutite ulje, vanilu, jaja.
Sipajte mokre sastojke u suve, mutite dok ne nestanu grudvice. Sipajte kuvanu kafu, mešajući dok se ne sjedini.

Sipajte testo u pripremljene tepsije i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Dok se kolači hlade, napravite domaću karamelu. Pripremite karamel prema uputstvu i ostavite da se potpuno ohladi. Ostavite 1/3 šolje karamele za prelivanje gotovog kolača, a preostalu karamelu stavite u činiju.

Zatim napravite glazuru.

Mutite na maloj brzini i postepeno povećavajte na veliku dok se svi sastojci ne sjedine.
Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile, espresso prah ili nes kafu i 3 kašike mleka za početak. Mutite na maloj brzini i postepeno povećavajte na veliku brzinu, mutite dok ne postane lagano i pahuljasto.

Da biste sastavili tortu, stavite prvi sloj na stalak za torte ili tanjir za kolače. Na pola torte razvucite oko pola karamel fila.

Ponovite postupak sa drugom polovinom. Kolač premažite čokoladnom glazurom, prekrijte gornji deo i povucite prema dole da prekrijete stranice torte.

Stavite tortu u frižider da se ohladi dvadesetak minuta. To će pomoći da se glazura i punjenje stegnu.
Dok se kolač hladi, zagrejte preostalu 1/3 šolje karamele u posudi za mikrotalasnu pećnicu. Preliti preko vrha torte, pustiti da kaplje niz stranice.

Prijatno! Javite nam utiske! smiley

 

Foto: izvor

06.12.2021 07:58
 

Ne propustite

  • Milkšejk od keksa i kafe koji ćete obožavati

  • Jesenja poslastica - ukusna torta od bundeve

  • Francuski tost od cimeta i jabuka - omiljeni jesenji recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 23.06.- 29.06.2025.

  • Čišćenje klime u stanu - uštedite novac ove sezone

  • Šta ne smete da zaboravite kada se pakujete za more?

  • Duhovno značenje onih koji nikada nisu slomili kost

  • Sve što sam prećutala u novoj vezi

  • Zabranjena morska avantura

  • Veštačka inteligencija i budućnost rada: Koja zanimanja su najugroženija?

  • Pravo vreme za bebu: ono što nauka prećutkuje

  • Beogradske ulice ovog leta: Koji su haljine ultimativni modni hit?

  • Pedikir inspo za Jun: Spremni za sandale!

  • Inkontinencija: prirodan pristup i prevencija

  • Omiljena kupališta u Beogradu: Osveženje čeka!

  • Kako prestati sa grickanjem noktiju? Praktični saveti i dublji uvidi

  • Crvene flekice na koži: Šta nam poručuju i kako ih se rešiti?

  • Grinje: Nevidljiva pretnja u vašem domu

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up