Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • 10 frizura koje će učiniti da izgledate mršavije

  • Mesečni horoskop za DECEMBAR 2025.

  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Recepti

Čokoladna kremasta torta koja će vas oduševiti ukusom

Tražite savršenu tortu za predstojeće praznike ili samo želite da obradujete svoju porodicu tokom hladnih i tmurnih dana? smiley Dozvolite nam da vas upoznamo sa ovom čokoladnom poslasticom koja vam garantuje repete za sve članove porodice i planirane goste. Tajna je u karamel sosu koji se topi u ustima i hrskavoj čokoladnoj kori koja nas nije ostavila ravnodušnima. Mi nismo mogle da odolimo ovom receptu, a verujemo da će se i vama dopasti, pri prvom zalogaju.

Recept sledi u nastavku.

 

NE PROPUSTITE: FERRERO ROCHER PUDING - ČOKOLADNO UŽIVANJE

 

Potrebni sastojci

Za koru:

200g šećera
70 g tamnog kakao praha
2 šolje brašna
Jedna i po kašičica sode bikarbone
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
3 kašike biljnog ulja
3  jaja
1/2 šolje kuvane kafe

Za fil od  karamele:

Istopite tri pakovanja klasičnih karamela (300g) u mikrotalasnoj ili na malo ulja

Preliv:

200g  putera, sobne temperature
250g šećera u prahu
100g nezaslađenog kakao praha
2–4 kašike mleka
1/2 kašičice soli
2 kašičice ekstrakta vanile
1/2 kašičice espresso praha/nes kafe

Način pripreme:

U velikoj posudi umutite šećer, kakao prah, brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutite ulje, vanilu, jaja.
Sipajte mokre sastojke u suve, mutite dok ne nestanu grudvice. Sipajte kuvanu kafu, mešajući dok se ne sjedini.

Sipajte testo u pripremljene tepsije i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Dok se kolači hlade, napravite domaću karamelu. Pripremite karamel prema uputstvu i ostavite da se potpuno ohladi. Ostavite 1/3 šolje karamele za prelivanje gotovog kolača, a preostalu karamelu stavite u činiju.

Zatim napravite glazuru.

Mutite na maloj brzini i postepeno povećavajte na veliku dok se svi sastojci ne sjedine.
Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile, espresso prah ili nes kafu i 3 kašike mleka za početak. Mutite na maloj brzini i postepeno povećavajte na veliku brzinu, mutite dok ne postane lagano i pahuljasto.

Da biste sastavili tortu, stavite prvi sloj na stalak za torte ili tanjir za kolače. Na pola torte razvucite oko pola karamel fila.

Ponovite postupak sa drugom polovinom. Kolač premažite čokoladnom glazurom, prekrijte gornji deo i povucite prema dole da prekrijete stranice torte.

Stavite tortu u frižider da se ohladi dvadesetak minuta. To će pomoći da se glazura i punjenje stegnu.
Dok se kolač hladi, zagrejte preostalu 1/3 šolje karamele u posudi za mikrotalasnu pećnicu. Preliti preko vrha torte, pustiti da kaplje niz stranice.

Prijatno! Javite nam utiske! smiley

 

Foto: izvor

06.12.2021 07:58
 

Ne propustite

  • Milkšejk od keksa i kafe koji ćete obožavati

  • Jesenja poslastica - ukusna torta od bundeve

  • Francuski tost od cimeta i jabuka - omiljeni jesenji recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Kako napraviti šampon za brži rast kose?

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

  • Dva proizvoda od 300 dinara koja kuću čine luksuznom (tajna hotela sa 5 zvezdica)

  • Parfem koji nosiš kad želiš da ga osvojiš: nezamenjiv tokom cele godine

  • Nedeljni horoskop: 08.-14.12.2025.

  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Jedan trik koji koriste frizeri da bi kosa izgledala kao milion dolara (za 5 minuta)

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • IDEALNI DATUMI ZA ŠIŠANJE KOSE U DECEMBRU: Privucite sreću i novac po Feng Shui-ju

  • MUŠKARCI OTKRIVAJU: Jedna stvar koja ga u sekundi odbija od ozbiljne veze

  • Stari bakin lek protiv virusa koji vam treba ove zime (i sigurno ga imate u kući)

  • Brzi trik da blokiraš toksične misli za 60 sekundi (Psiholozi potvrđuju)

  • Knjige koje neću ponovo čitati - kad hype uništi čitalačko iskustvo

  • Rečenica koju moraš da izbaciš iz rečnika ako želiš da te on shvati ozbiljno

  • Prirodni načini za uklanjanje kamenca sa zuba: Efikasni kućni lekovi za svetliji osmeh

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up