Ferrero Rocher čokoladni puding namenjen je svima koji vole da uživaju u slatkišima sa lešnicima. Unutrašnjost ovog pudinga napunjena je svežim lešnicima, te je tako i ovaj puding dobio naziv Ferrero Rocher. Sigurni smo da će ga deca obožavati. Idealan je dezert u danima kada je cela porodica na okupu. Ovaj puding se topi u ustima i postao je jedan od naših omiljenih slatkiša! Isprobajte ga i obavezno nam javite svoje utiske, ali smo sigurne da će vam se dopasti pri prvom zalogaju.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: MILKŠEJK OD KEKSA I KAFE KOJI ĆETE OBOŽAVATI
Potrebni sastojci:
250 g brašna
160 g šećera
50 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice soli
100 g putera, otopljenog
3 jajeta
100-150 ml punomasnog mleka
10 Ferrero Rocher loptica
80 g mlevenih lešnika ili naseckanih (po želji)
sladoled za posluživanje, po želji
Potrebni sastojci za glazuru:
200 g smeđeg šećera
25 g kakao praha
Prstohvat soli
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 160ºC i pripremite posudu odnosno modlu za pripremu kolača.
Umutite šećer, kakao prah, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutite puter, jaja i 100 ml mleka.
Dodajte dodatnih 50 ml mleka po potrebi tako da se smesa lepo meša i bude poput tečne smese.
Za kraj dodajte suve sastojke u mokre, promešajte i prespite u kalup za pečenje.
Da napravite glazuru, stavite smeđi šećer, kakao i so u činiju, a zatim dodajte 300 ml ključale vode.
Mešajte nekoliko minuta kako bi se sastojci sjedinili. Pripremljenu smesu prespite preko napravljene smese u posudi za pečenje.
Zajedno pecite 30 minuta dok se smesa ne podigne i ne postane hrskava oko samih ivica, sredina bi trebalo da ostane mekana.
Kada se ispečete prelijte sladoledom po želji i lešnicima.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari