Radujemo se prazničnoj atmosferi, neka se zadrži što duže jer mi obožavamo čokoladne torte i kolače! Ako se slažete sa nama onda jednostavno morate da isprobate recept iz narednih redova. Reč je o čokoladnom čizkejku koji je sočan i idealan za sve prilike. Hrskava glazura tera nas da uzmemo još jedno parče dok kuckamo ovaj neodoljivi recept.
Saznajte više u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: NAJBOLJI RECEPT ZA ČOKOLADNE MAKARONSE!
Potrebni sastojci:
70gr putera, otopljenog
20 Oreo kolačića, samlevenih
prstohvat soli
Za srednji deo torte:
800gr krem sira, sobne temperature
8 kašika kisele pavlake, sobne temperature
200gr šećera
50gr kakao praha
2 kašičice nes kafe
4 jajeta
1 kašika ekstrakta vanile
8 kockica čokolade za kuvanje, otopljene
Preliv:
250gr čokolade za kuvanje
150gr slatke pavlake
Način pripreme:
Ako imate kalup za pripremu kolača obložite ga papirom za pečenje, ukoliko ne onda jednostavno tepsiju obložite papirom i uključite rernu da se ugreje na 220 stepeni.
Pomešajte Oreo mrvice i puter mešajući dok se ne sjedine. Smesa će biti suva.
Smesu za koru rasporedite po pripremljenoj tepsiji i ostavite po strani.
Dok se rerna zagreva, napravite kolač od sira. Omekšali krem sir, kiselu pavlaku i granulirani šećer i umutite mikserom kako bi smesa postala glatka. Dodajte kakao prah, nes kafu, ekstrakt vanile, a zatim jedno po jedno jaje.
Na kraju ulijte otopljenu čokoladu i mešajte mikserom dok se ne sjedini.
Sipajte testo za čizkejk preko kore u kalup.
Pažljivo stavite na srednju rešetku rerne i pecite 55 minuta.
Rastopite čokoladu i prelijte čokoladni kolač. Dopustite mu sat do dva vremena da se ohladi a zatim uživajte u ukusu!
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari