Ko još može da odoli punjenom hlebu? Pravi gurmani ne mogu! Spremili smo za vas jedan ukusni recept koji je idealan za doručak ili kao dodatak nekom laganijem jelu. Hleb se puni kobasicama i sirom, a pored toga, imamo mnoštvo ukusnih začina. Ovaj recept nam dolazi pravo iz Italije, a Italijani ga često poslužuju kada im se najave gosti. Uz ovaj hleb, savršeno se slaže pikantni sos od paradajza. Iako izgleda komplikovano na prvi pogled, garantujemo da ćete ga napraviti brže nego što ste mislili.
Saznajte recept u nastavku.
NE PROPUSTITE: DOMAĆA BIG MAC SALATA - RECEPT KOM JE TEŠKO ODOLETI!
Potrebni sastojci:
1kg slatke ili ljute kobasice
1 kašičica vegete i origana
Začini po želji - savetujemo da stavite beli luk, ruzmarin i bosiljak
2 velika jaja
4 kašike narendanog sira
1 testo za hleb iz pekare ili hleb po našem receptu
2 šolje mešanog sira, prethodno usitnjenog
1 šolja sosa od paradajza
Način pripreme:
Testo za hleb razvucite kada naraste tako da bude srednje debljine.
U činiji pomešajte jaja sa začinima, zatim smesom premažite testo za hleb.
U istom trenutku postavite tiganj sa malom količinom ulja da se zagreje. Kupljene kobasice rastavite na sitne komadiće i zatim ih propržite kao klasično mleveno meso. Kada dobiju rumenu boju, za oko desetak minuta, skinite ih sa vatre.
Meso iz kobasica postavite preko testa i zatim preko njega pospite narendan sir.
Uvijte testo u obliku hleba i ostatkom jaja i začina premažite gornji deo hleba.
Predlažemo vam da na pleh za pečenje postavite papir za pečenje, kako se testo ne bi zalepilo.
Pecite ga na 180 stepeni oko 50 minuta i kada dobije zlatno žutu boju, spremno je za jelo! Možete ga služiti uz paradajz sos ili uz kečap. Uvek se možete poslužiti kuvanim paradajzom i u njega dodati beli luk u prahu i malo bosiljka- kao naš prirodni, domaćinski sos!
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari