Hleb sa medom? Sigurno se pitate kakvog je ukusa ovaj specijalitet zbog neobičnog sastojka koji nismo navikli da stavljamo u hleb. Ali možemo vam reći da je hleb sa medom fantastičan, štaviše odlično se uklapa uz svako slano jelo, iako se u njemu oseti blag slatkast ukus. Ukoliko smo vas zainteresovali ovim uvodom, verujemo da će vam se ovaj recept još više svideti kada vam kažemo da vam za njegovu pripremu treba svega par sastojaka i veoma malo vremena. Stoga, ukoliko volite da kuvate i isprobavate nove ukuse, ostanite sa nama i u nastavku teksta saznajte kako da pripremite ovaj specijalitet.
NE PROPUSTITE: Punjene paprike sa piletinom - neverovatno ukusna kombinacija
Sastojci:
500 g brašna
So
Maslinovo ulje
Jedna supena kašika meda
Jedan prašak za pecivo
Topla voda
Način pripreme:
Pomešati suve sastojke, dodati 3 supine kašike maslinovog ulja i med, pa potom postepeno dodavati vodu i mesiti hleb dok se ne dobije smesa zadovoljavajuće gustine.
Hleb staviti u podmazan pleh, premazati maslinovim uljem sa gornje strane, i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 45 minuta.
Ukoliko želite, u smesu za hleb po želji možete da dodate i orahe ili suvo i kandriano voće.
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Tosca cake - treadicionalni švedski kolač koji ćete obožavati
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari