Možda su i vas kao decu plašili da će vam ukoliko pojedete seme lubenice stomak porasti, a unutar njega ćete morati da gajite ogromnu lubenicu?! Možda ste im poverovali i pažljivo uživali u svakom parčetu lubenice ili se lukavo nasmejali i potpuno opustili uz osvežavajući ukus, ni ne mareći za seme?! Kojoj god grupi pripadali, lagana užina, odnosno rashlađena lubenica pružiće vam osveženje u toku toplih letnjih dana i oduševiti vašu porodicu i prijatelje, a posebno najmlađe članove porodice.
Vreme je za kreativan i ultra lak recept za serviranje lubenice, a vaši gosti će uživati i tražiti još jedno parče!
NE PROPUSTITE: Fantastični domaći puding sa jagodama - recept
Potrebni sastojci:
Štapići za sladoled
Lubenica
100gr čokolade (crne ili bele)
Kašika morske soli za jelo
Način pripreme:
Lubenicu je potrebno klasično iseći, a zatim veliki isečen luk, nalik na osmeh, prepoliviti na tri jednaka dela. Na taj način ćete dobiti slatka, na oko lepa i primamljiva parčad lubenice.
Negde na sredini kore ovakvog parčeta napravite minijaturan rez nožem kako bi proboli lubenicu drvenim štapićem za sladoled.
- Lubenica treba da stoji čvrsto na štapiću, tako da podseća na sledoled iz obližnje prodavnice.
- Zatim, svako parče posolite sa malo morske soli, kako bi lubenica pustila svoje sokove i postala još sočnija.
- Istopite pripremljenu čokoladu na pari i poprskajte njome lubenicu.
Veliki ljubitelji čokolade gornji deo lubenice uvek mogu umočiti u rastopljenu čokoladu.
Sada je vreme da napravite postolje za lubenicu, kako bi se rashladila u zamrzivaču.
Za pravljenje postolja potreban vam je deblji stiropor u koji ćete ubosti sladoledne štapiće sa lubenicom, tako da servirana lubenica stoji uspravno unutar zamrzivača. Stiroporno postolje će sprečiti lomljenje i mrvljenje lubenica i čokolade jednu o drugu.
NE PROPUSTITE: Tiramisu sladoled - recept
Ostavite svoj omiljeni letnji slatkiš da se ohladi dvadesetak minuta i zatim poslužite. Iznenađenje je zagaratovana, uz ovako posluženu lubenicu izavaćete divljenje prisutnih! Ovo je definitivno najslađa i najbrža užina koju možete da pripremite!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari