Brzo? Brže? Najbrže? Čini se da su ovaj recept izmislili studenti koji nemaju vremena za kuvanje, a rado su ga prihvatile i iskusne domaćice, jer im štedi vredi. Recept je lak i postao je viralan na društvenoj mreži TikTok! Ideja o samoj pasti iz rerne deluje zanimljivo, ali kada je jednom probate, pravićete je stalno. Osim što je ovaj recept preplavio internet, istina je da ćete ga zavoleti pri prvom pravljenju, jer nemate gde da pogrešite, bez obzira na iskustvo u kuhinji.
U nastavku, delimo sa vama recept za najbržu feta pastu iz rerne!
NE PROPUSTITE: Recepti za ukusne i brze supe i čorbe koje ćete obožavati
Jednostavno je - ubacite blok fete, paradajza i gomilu maslinovog ulja u dublji pleh i ostavite u rerni dok ne omekša, pre nego što sve to pomešate sa testeninom i svežim bosiljkom. Postoje razne varijante ovog recepta, pa ako ste ljubitelj ljute hrane, možete da dodate i ljutu papriku ili čili sos. Šta god da izaberete, dobićete ukusno jelo u rekordnom roku, bez imalo muke. Ova pasta je savršena za večeru ili ručak!
Sastojci:
- 300 grama čeri paradajza
- Beli luk, isečen na pola
- maslinovo ulje
- So, peršun, beli luk u prahu, biber + začini po želji
- 1 Blok fete (250 ili 500 grama, u zavisnosti od količine koju pravite)
- Testenina ( penne ili neka druga po izboru)
- Nekoliko kriški limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, neka se greje, dok vi pripremate sastojke. U šerpi, skuvajte testeninu, desetak minuta, po uputstvu. U dublji pleh naređajte paradajz i fetu, luk i limun, pa dodajte maslinovo ulje i začine. Pecite sastojke 40 minuta minuta, bez paste. Paradajz treba da postane mekan, a feta da dobije zlatnu boju. Na kraju, dodajte testeninu i mešajte dok se ne sjedini. Pre služenja, ukrasite bosiljkom.
NE PROPUSTITE: Domaće tortilje od samo 5 sastojaka - recept
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari