Ono štp smo sigurni jeste da je Francuska sinonim kako za modi i stil, tako i za hedonizam, gde pre svega mislimo na stil života koji podrazumeva uživanje u hrani, ali i vinu. Tako su brojni specijaliteti francuske kuhinje koji nam često privuku pažnju. Ovog puta smo odlučili da vam predstavimo rcept za čuveni francuski brioche. U pitanju je posebna vrsta peciva, koja liči na hleb, ali je mnogo raskošnije. Naime, u brioš ide dosta putera, što naročito daje čar ovog hleb-kolaču. Idealan je, recimo, za doručak!
U nastavku vas čeka recept za tradicionalni Francuski Brioche slatki hleb.
NE PROPUSTITE: Recept za izvrnuti banana kolač
Sastojci
600 g brašna
5 jaja
350 g putera
80 ml mleka
1 svež kvasac
80 g šećera
Jedna pomorandža
Jedan limun
Jedna jabuka
Džem od kajsije 200 g
Priprema:
Kvasac pripremite sa malo mleka i kašikom šećera. Potom umutite ostatak šećera u puter. U većoj posudi nadošli kvasac pomešajte sa brašnom, puterom koji ste umutili sa šećerom, i ostatkom mleka. Napravite testo i ostavite ga oko pola sata da naraste.
U šerpi na laganoj vatri ukuvajte 200 g džema, pa dodajte rendanu jabuku, rendanu koru limuna, kao i pomorandže.
Testo razvucite praugaono, pa ga filujte smesom i uvijte u rolnu imitirajući oblik hleba.
Peći na 180 stepeni oko 60 minuta. Takođe brioš možete da pravite i bez fila.
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Slatki zalogaji sa vanilom i karamelom
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari