Banane ne samo što su ukusna voćka koju možete naći u svako doba godine, nego su i jako povoljne. Zato, ne časite časa, već spremite izvrnuti kolač od banana. Pravi se jako lako i jednostavno, a čini ga kombinacija mekane kore sa sočnim slojem banana posutih cimetom - savršenstvo!
U nastavku vas čeka precept za izvrnuti banana kolač.
Potrebni sastojci:
3 banane,
8 kaiška neslanog putera + 2 kašike za karamelizovanje,
85g braon šećera,
1 kašićica cimeta,
130g šećera u prahu,
260g brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
1/2 kašičice sode bikarbone,
Prstohvat soli,
2 jajeta,
240ml slatke pavlake,
1 kašika ekstrakta vanile.
Priprema:
Korak 1: Isecite banane na kolutiće, pa ih uvaljajte u limunov sok kako ne bi crnele. Na dno pleha u kom ćete praviti kolač sipajte braon ćećer, cimet i puter, pa na niskoj temperaturi zagrevajte dok se sve ne istopi i sjedini. Razmažite ravnomerno po dnu pleha, pa poredajte kolutiće banane. Uključite rernu da se greje na 170°C. Za to vreme zajedno prosejte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Korak 2: Mikserom umutite puter, kada postane penušast, dodajte mu šećer, jaja (jedno po jedno) i na kraju, smanjite brzinu i dodajte slatku pavlaku. Dodajte ekstrakt vanile, pa polako promešajte, pa ovoj smesi dodajte i pripremljeno brašno. Nežno promešajte dok ne dobijete testo.
Korak 3: Nanesite testo preko poredanih banana i ravnomerno ga rasporedite. Ubacite u rernu i pecite 40ak min – dok ne porumeni. Izvadite iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 min. Prevrnite kolač iz pleha tako da banane budu sad na vrhu.
I vaš kolač je gotov. Banane, cimet, šećer – nema greške! Prijatno!
Možete vi to same!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari