Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

CANNOLI - neodoljivi sicilijanski kolači koje morate da probate!

Italija nas očarava ne samo svojim lepotama, umetnošću i bogatom istorijom, već i svojom kuhinjom - italijanski specijaliteti, kako oni slani tako i slatki osvojili su različite svetske meridijane. Stoga je njihova kuhinja i naš nepresušni izvor nadahnuća. Ovog puta smo se spustili malo južnije, sve do Sicilije, u potrazi za čuvenim kolačićima cannolima. Hrskavo testo spolja i kremasto punjenje iznutra garantuju pravu rapsodiju ukusa. Svakako, recept vas čeka u nastavku teksta. smiley

Otkrivamo vam kako da napravite cannole - neodoljivi sicilijanski kolač koji morate da probate!

NE PROPUSTITE: Slane i slatke rolnice - zalogaji koji se tope u ustima

 

Ovi kolačići u prevodu znače "mini tube" i jednostavni su za napraviti. U pitanju je testo sa punjenjem od rikota sira, koji je u originalnom receptu, mada nećete pogrešiti ni ako budete koristili maskarpone. Takođe, spajaju se sa različitim ukusima - vanile, pistaća, pomorandže. 

 

Potrebni sastojci:

100 g mekog brašna

10 g kakaa u prahu

1 jaje

30 g putera

40 ml desertnog vina

3 kašike mleka

1 belance

2 kašike meda

 

Punjenje:

280 g rikota sira

3 kašike ribane kore narandže

2 kašike mleka

80 g šećera u prahu

 

Ulje za prženje

Šećer u prahu za posipanje

Seckani pistaći, ribana čokolada, kandirano voće ili slično po želji za ukrašavanje

Kalupi za cannole

 

Priprema:

U jednu posudu staviti brašno, jedno jaje i med, a u drugoj razmutiti kakao sa vinom i sa mlekom, te dodati brašnu sa ostalim sastojcima, i sve dobro izmešati. Ukoliko je potrebno dodati još malo brašna, kako se testo ne bi lepilo za ruke.

Obrazujte lopticu od testa, uvijte u providnu foliju i stavite u frižider da odstoji sat vremena.

Potom razvijte testo po pobrašnjavljenoj podlozi na krugove tako da bude tanko svega 2-3 ml, i prečnika oko 8 cm, pa onda preko krugova postavljajte kalupe koje ste prethodno premazali uljem, i obmotajte testo oko njih, pa ga pritisnute tamo gde se preklapa, kako se posle tokom prženja ne bi odvojilo.

Foto: izvor

Cannole pržite u ulju zajedno sa kalupima dok ne postanu zlatno-žute boje. Kada ih izvadite iz ulja, stavite ih na salvetu kako bi upile višak masnoće, pa kad se prohlade, izvucite kalupe.

Foto: izvor

 

Rikota sir dobro umutite sa prah šećerom ručno, pa dodajte mleko i naribanu pomorandžinu koru. Ostavite kremu da se malo stegne u frižideru, pa njome punite testo. na kraju iskoristite pistaće, kandirano voće ili nešto slično za dekoraciju, i pospite ih prah šećerom.

Foto: izvor

I ostalo je samo da uživate. smiley

Možete vi to same!

Naslovna foto: izvor

21.01.2022 14:14
 

Ne propustite

  • Čarobne madlene - francuski kolačići popularni širom sveta

  • Recept za ćabatu sa maslinama - italijanski hleb

  • Recept za ČUVENE italijanske CANTUCCINI kolače s BADEMIMA

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Mesečni horoskop za JUL 2025.

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Tri znaka koja VAM ŽIVOT ŠALJE: Nikada ne ignorišite OVA upozorenja

  • Buđenje ženstvenosti: Kako je dekolte promenio moju intimu

  • Ako sređujete kuću vikendom, neka bude kratko: Top saveti!

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

  • Lubenica: slatki dar leta za vaše zdravlje

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

RIŽOTO sa PILETINOM i POVRĆEM - kuvamo za one koje volimo

Došlo je na red i snimanje prve Kuvamo za one koje volimo epizode u novoj 2019. godini, i baš zbog toga smo odlučile...
Scroll up