Ženski kolektiv je u poslednje vreme odlučio da parira Gordonu Ramsay-u! Kako smo sve do jedne ljubitelji mesnih specijaliteta, odlučile smo da se oprobamo u izazovu zvani - Beef Wellington. I možemo vam reći da smo se fino proslavile, i zato želimo da sa vama podelimo ovaj recept. Naravno, išle smo u nabavku u našu omiljenu IDEA radnju, gde smo našle ne samo najsočniji biftek na svetu, koji je NAŠ mesar iseckao specijalno za nas, već smo našle i svež ruzmarin, koji daje posebna šmek ovom jelu, kao i sve ostale potrebne sastojke. Kupovina se završila u sekciji sa vinom - zvuči poznato? Ana se pobrinula da sa ovim konkretnim mesnim spcijalitetom uparimo i kvalitetno suvo crveno vino. Ostalo je istorija.
Obavezno pogledajte recept za Beef Wellington u našem novom videu!
NE PROPUSTITE: Naše zdrave jutarnje navike + recept za slane Vafle
Klik na PLAY!
Sastojci:
300 g bifteka
250 g pečuraka - po mogućstvu braon
1 pakovanje lisnatog testa
1 čen belog luka
Maslinovo ulje
Ruzmarin
So, biber
Zeleno povrće kao prilog
Suvi vrat ili pršuta
Priprema:
Prvo je potrebno da u secku usitnite pečurke, ruzmarin, malo soli i bibera u zrnu. Zatim smesu stavite na tiganj i bez ulja propržite, sve dok ne ispari sva voda iz pečuraka i dobijete kompaktnu smesu kao pastu.
Meso posolite i začinite ga biberom. Na vrelom ulju ga pecite po 2 minuta sa obe strane da se zapeče.
Razvucite linsato testo - jedna liska lisnatog vam je dovoljna za dva bifteka. Potom namažite meso senfom sa gornje strane. Na lisnato testo prvo stavljate suvi vrat, potom mažete pastu od pečuraka, stavljate biftek, mažete još jedan sloj paste od pečuraka, pa zatvorite lisnatim testom i oblikujete kao veknicu.
Na površini veknice pomoću noža formirajte dekorativnu mrežicu, pa namažite žumancetom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Servirajte toplo sa barenim povrćem. Mi smo služile sa brokolijem i prokeljom.
Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari