Ukoliko volite da jedete krofne, pite, štrudle, onda smo sigurni da ćete se zaljubiti i u naše buhtle! U slučaju da do sada niste probali ovaj specijalitet od dizanog testa, samo ćemo vam reći da to morate što pre da ispravite. Mekano testo sa džemom, pogotovo do su buhtle još uvek tople, topi se u ustima. Mi volimo da ih jedemo iz kafu - idealne su i za doručak, ali možete i uz mleko, čaj.
Specifične su za Vojvodinu kao regionalni recept, a kako da pripremite najmekše buhtle sa džemom, saznajte u nastavku.
NE PROPUSTITE: Neodoljivi dezert - Panna Cotta sa čokoladom
Sastojci:
100 ml toplog mleka - za kvasac
Pola svežeg kvasca
2 velike kašike šećera
Pola kilograma brašna
100 g šećera
120 g otopljenog maslaca
180 ml toplog mleka - za testo
2 jaja
i vanil šećer
Malo limunove kore narendane
Džem za punjenje
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U toplo mleko dodajte kvasac i šećer, te pustite kvasac da se digne. Za to vreme u 180 ml toplog mleka stavite otopljen puter, pa potom tu dodajte i dva jaja i sve to dobro promešajte. U drugoj posudi sjedinite suve sastojke, pa im dodajte nadošli kvasac. Naposletku postepeno dodavajte smesu sa mlekom i mešajte sve dok ne dobijete glatko testo. Stavite testo da nadođe - smesa treba da se udvostruči.
Namažite pleh ili stavite papir za pečenje, pa počnite sa ređanjem buhtli. Buhtle pravite tako što u dlanu napravite lopticu testa, u koju stavite malo nadeva od džema i lopticu dobro zatvorite.Buhtle ređate tik jednu uz drugu. Namađite ih sa malo otopljneog putera, i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok lepo ne porumene. Izvadite ih i pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Recept za čuvenu Esterhazi tortu
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari