Kad pomislimo ,,štrudla'' automatski nam se razvuče osmeh na licu! Setimo se naših baka i mama kako spremaju ovaj divni starinski dezert. E zato smo u današnjem videu odlučile da probudimo sve te divne asocijacije iz detinjstva i spremimo domaće štrudle, ALI, svojstveno našem fazonu i maniru savremenih zaposlenih domaćica, u bržoj i lakšoj varijanti. Mi smo ih spremale sa lisnatim testom i to u dva ukusa - sa mlevenim keksom i višnjama i crnim makom, ali vi naravno možete kobinovati ukuse po želji. Spremaju se očas posla, a nestaju s tanjira još brže i, ako nas pitate, najbolje se kombinuju sa šoljom toplog Teekanne čaja u našim omiljenim ukusima - zova limun i miks crvenog voća!
Pogledajte video snimak i saznajte kako smo Tijana i ja spremile štrudle od lisnatog testa i kako ih je Ivana ,,pomela'' sa tanjira!
Pogledajte i: ČOKO VIŠNJA MAFIN U OBLIKU SRCA
Klik na PLAY!
Potrebni sastojci:
Pakovanje smrznutog lisnatog testa
200 g crnog maka
100 m mleka
7 kašika šećera
1 vanilin šećer
100g mlevenog keksa
250g višanja
2 i po kašike šećera
50ml mleka
1 jaje.
*Video urađen u saradnji sa brendom Teekanne*
NAJPOPULARNIJI Komentari