Uglavnom smo navikli na recepte za slatke - voćne i čokoladne tartove. Ovog puta nešto drugačiji - slani tart sa preuksunim nadevom - od kobasica i sira. I ono što je najvažnije, ovaj tart je idealan obrok i kao jutarnji i kao večernji obrok, ali isto tako i za ručak! Možete uz njega da poslužite i neku svežu salatu ako je ručak u pitanju, a ako ga služite za doručak ili večeru onda možete u njemu da uživate uz šolju jogurta.
Svakako, recept za tart sa kobasicom i feta sirom vas čeka u nastavku!
NE PROPUSTITE: Potaž od bundeve - zdrava jesenja čorba
Sastojci:
Za tart:
2 jaja
320 ml jogurta
300 g brašna
1 kafena kašika praška za pecivo
1 kafena kašika soli
120 ml ulja
Za punjenje:
2 srednje glavice luka
300 g kobasica
400 g feta sira
2 jaja
100 ml pavlake
Priprema:
Prvo umutite jaja, potom dodajte jogurt, so i ulje. Zatim pomešajte suve sastojke za koru, i dodajte ih u ovu smesu. Sve dobro sjedinite. Potom iseckajte luk sitno, pa ga na umerenoj vatri dinstajte na malo luka u tiganju. Dodajte kobasice iseckane na kolutove, i nakon što ste i njih malo propržili dodajte izdrobljen feta sir. Sve dobro izmešajte kako biste dobili homogenu smesu za punjenje.
U podmazan kalup za tart izlijte testo, zatim punjenje, a potom 2 jaja koja ste ručno umutili sa pavlakom. Pecite na 190 stepeni oko pola sata, ili nešto duže - dok tart ne dobije zlatno žutu boju.
Prijatno!
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Omiljena večera - ukusna pita sa piletinom
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari