Volimo kada spremamo recepte sa čokoladom! Tu se nekako ceo ženski kolektiv usaglasi, i nema dileme da će ceo pleh nestati u rekordnom roku. Ovog puta smo spremale kolač koji je idealan ako vam na primer dolaze gosti, jer se ubraja u onu nama omiljenu brzu kategoriju "smuti, pa prospi" - dakle brzo se pravi. Izabrale smo čoko kocke - da, da, čokolada ide i u koru i u glazuru, pa smo i čak napravile u dve varijante - prvu sa bademima, drugu sa ananasom. Na tu ideju smo došle dok smo bile u nabavci u našoj omiljenoj Idea radnji, jer nas je namamio deo gde je izložemo BerlingerHaus posuđe, i to u roze gold izdanju. Znate da već imamo njihove šerpe, i sada smo odlučile da se počastimo i nekim komadima iz nove kolekcije (da, došle su te godine da se radujemo i novom posuđu, a ne samo novoj garderobi ). Naime, između ostalog, naišle smo i na praugaoni kalup za pečenje - do sada smo koristile samo okrugli, i odmah smo naš kolač zamislile u njemu. I taman nam je dobro došlo da pola kolača dekorišemo bademima, a pola ananasom. Samo da se zna, Ivana je bila za ananas,a Ana za badem, i ovako su sve želje podmirene.
U svakom slučaju, recept za sočne čoko kocke, sa ananasom i bademima, čeka vas u našem novom videu!
NE PROPUSTITE: Žuti kuglof sa slatkim od malina - naš omiljeni jesenji kolač
Klik na PLAY!
Sastojci
550 g gustog jogurta
300 g brašna
200 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kašičice sode bikarbone
50 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
* 150 g čokolade za kuvanje
* 150 g maslaca
* 120 ml mleka
* 120 g šećera
Za dekoraciju:
Ananas
Blanširani bademi
Priprema
U posudu sipajte brašno, pa dodajte sve suve sastojke - šećer, kakao, sodu bikarbonu. Dobro promešajte. Zatim dodajte ulje i jogurt, i dobro sjednite varjačom. Umutiti dodatno mikserom kako biste razbili grudvice. Dodati otopljenu čokoladu i promešati.
Smesu izlijte u podmazan pleh. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni 25 do 30 minuta. Za to vreme pripremite glazuru - u otopljen puter i čokoladu, na niskoj temperaturi, dodati mleko i sjediniti. Izvaditi kolač iz kalupa, preliti i ravnomerno raspodeliti glazuru.
Iseći kolač na ravnomerne kocke. Polovinu dekorisati badfemima, a polovinu ananasom, ili voćem po želji. Posuti kolač mlevenim bademom.
NAJPOPULARNIJI Komentari