Ovogodišnji Uskrs u ženskom kolektivu ima posebnu čar, jer od ove godine imamo pojačanje - malog Arsena, kom je ovo prvi Uskrs Međutim, zbog kućnog karantina nismo mogle da zajednički organizujemo šaranje jaja, i spremanje prazničnih đakonija, onako kako smo to navikle. Ipak, to ne znači da nismo pronašle rešenje! Tako je Ivana odlučila da obavi nabavku u našoj omiljenoj Idea radnji, gde je pronašla sve potrebne sastojke za brzu, kremastu, čokoladnu tortu, čiji recept vas čeka u današnjem videu, ali i uskršnje čokoladne zeke i ostalu dekoraciju koja je tu da ulepša prazničnu trpezu. Potom je sastojke dopremili Ani, koja je zatim preuzela kulinarsku palicu, i odlučila da zajedno sa Arsenom napravi tortu! Isprobavanje novih recepata je svakako još jedan način da konstruktivno provedete vreme u karantinu, a ukoliko vam je potrebna dodatna inspiracija, naša topla preporuka je da posetite online stranicu Idea od kuće , gde možete pronaći raznolike sadržaje i ideje kako da kvalitetno provedete vreme kod kuće, kao i zanimljive recepte.
Recept koji smo odabrali za uskršnju tortu je veoma lak, za njega vam neće biti potrebno mnogo sastojaka, štaviše, većinu već imate u svojoj kuhinji, a povrh svega torta je preukusna! Dekoraciju možete uskladiti sa uskršnjim motivima, ili se pak odlučiti za voćnu dekoraciju, kao što smo mi to učinile, jer nismo mogle da odolimo kombinaciji malina, borovnica i čokolade. U svakom slučaju, recept za brzu, kremastu, čokoladnu tortu čeka vas u našem novom videu!
NE PROPUSTITE: Čokoladna Ferrero Rocher torta koju ćete obožavati
Klik na PLAY!
Sastojci:
Kora:
450 g brašna
100g šećera u prahu
5 kašika kakao praha
1 prašak za pecivo
170 g putera
4 velika jaja
230 ml mleka
150 ml ključale vode pomešane sa 2 kašičice instant kafe
Fil:
2 pudinga od vanile - pakovanje od 40 g
1 l mleka
7 kašika
200 ml slatke pavlake
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
50 g putera
Malo ulja
Priprema:
Pomešajte u jednoj posudi suve sastojke - brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo. Potom dodajte jaja, puter koji ste istopili, mleko, pa sve dobro promešajte. Ostalo je da dodate i ključalu vodu sa kafom.
Smesu izručite u okrugli kalup za torte prečnika 20 cm, koji ste prethodno podmazali puterom. Tortu pečete u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Nakon 35 minuta prvi put probajte čačkalicom na sredini - ako na čačaklici ostane previše smese, onda je vratite jo 10 minuta. Ali, ne treba čačkalica da bude ni skroz suva, kako se torta ne bi previše isušila, tj. kako bi zadržala vlažnost i bila sočna - kao kad pečete mafine.
Kada se prohladi, koru presečete na pola. Prvu koru premažite filom, poređajte voće (maline ili jagode), potom sledi druga kora, preko koje dolazi čokoladna glazura. Dekorišite tortu voćem.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari