Opet se kuvalo u MJTS kuhinji, ovog puta na meniju jedan od Aninih omiljenih kolača - kuglof! Znate da volimo recepte koji nisu zahtevni, i koji su "smuti, pa prospi", a rezultat bude fantastičan. Takođe, izabrale smo osnovni recept za kuglof, čije je poreklo inače austrijsko, a znate da ni kod nas u Vojvodini nije retka ova poslastica, pa smo u testo dodale i rendanu koru od limuna, i na kraju i preliv sa slatkim od malina. Moramo da priznamo da smo pola teglice pojele usput, jer smo se još od prošlog puta kada smo bile u nabavci u našoj omiljenoj IDEA radnji, zaljubile u Ukusi Moga Kraja slatko i od malina i od šumskih jagoda. Inače, ovaj brend je dobio nagradu Čuvarkuća za kvalitet i domaće poreklo proizvoda. Osim što je preukusan, ovaj kuglof je i jako dekorativan, pogotovo ako uz preliv dodate i po koju suvu voćkicu - mi smo izabrale kupinu.
U svakom slučaju, u našem novom videu pogledajte kako se pravi žuti kuglof sa slatkim od Malina, ali i kako se fantastično degustira uz šoljicu kafe i čašicu razgovora!
NE PROPUSTITE: Najsočnije knedle sa šljivama - mamin recept
Klik na PLAY!
Sastojci:
300g glatkog brašna
200g šećera
Pola praška za pecivo
1 vanil šećer
1 limun – rendana korica
3 Jaja
1 supena kašika vode
200 ml mleka
120 g topljenog putera
Slatko od malina
Šećer u prahu za posipanje
Sušene kupine
Priprema:
Prvo je potrebno da pomešate sve suve sastojke u jednoj posudi - brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo. Blago promešajte varjačom. Potom dodajte jaja, istopljen puter (ostavite malo za podmazivanje kalupa), kašiku vode i mleko, kao i rendanu koru od limuna. Sve dobro izmešajte ili ručno ili mikserom.
U podmazan pleh sipajte testo, pa pecite u rerni koja je zagrejana na 170 stepeni. Proverit čačkalicom kada je kuglof gotov, pazite da ga ne prepečete.
Kada se malo prohladi, iszvadite ga iz kalupa i okrenite naopačke. Pospite prah šećerom, pa onda preko kašikom pospite slatko od malina. Dodatno ukrasite sušenim kupinama.
Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari