Danas pravimo nešto malo drugačije! Tikvice od gorgonzole i piletine imaju savršen ukus. Možete da ih pravite za ručak ili za večeru. Tikvice mogu da se prave na mnogo načina, a ovo nam je jedan od omiljenih, jer se njihovim pečenjem u rerni dobija sjajan ukus!
U nastavku saznajte recept za fantastične tikvice sa gorgonzolom!
NE PROPUSTITE: Domaća pizza koja je mekana i sutradan
Ko voli gorgonzolu, zna da ona daje odličan šmek mnogim jelima. Nije rezervisana samo za pizzu, možete da je ubacite gde god poželite! Verujemo da će vam se dopasti ovo jelo, jer se lako i brzo sprema, a toliko je ukusno, da će ga cela porodica obožavati.
Šta vam je sve potrebno od sastojaka?
- 3 velike tikvice ili 5 malih
- Pola kilograma belog mesa
- Pavlaka za kuvanje (250ml)
- 50 grama gorgonzole
- 70 grama trapista
- 1 jaje
- 1 crni luk
- začini ( mi smo koristili kari, zaćin za piletinu, ruzmarin, biber i so )
- pavlaka
Kako se prave tikvice sa gorgonzolom?
Za početak, tikivce treba preseći na pola. Kašičicom izvadite sredinu iz tikvica, tako da ostane dovoljno mesta za punjenje. Nemojte ih ljuštite, ali ih dobro operite, pre no što počnete sa radom. Postavite ih na veliki pleh. Mi smo koristili papir za pečenje, pa savetujemo da i vi uradite isto, kako se tikvice ne bi zalepile.
Sada je vreme za pravljenje smese. Belo meso treba da iseckate na sitne komade i da ga dobro začinite pre no što ga stavite da se prži. Iseckajte luk, a po želji, možete da dodate i sitno seckanu šargarepu. Dinstajte luk dok ne omekša, a onda ubacite piletinu. Ona će biti gotova za manje od 10 minuta. Sada dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri, uz neprestano mešanje. Gorgonzolu dodajte u sitnim komadima, jer treba da se rastopi. U ovu smesu, dodajte i malo trapista, a ostatak ćete narendati na tikvice.
Napunite tikvice ovom smesom, a odozgo namažite jajetom, da bi dobilo lepu, zlatnu boju. Dodajte i ono malo trapista što je preostalo.
Tikvice se peku 40-45 minuta na 200 stepeni.
Ovako je nama ispalo! Šaljite nam i vaše fotografije, jedva čekamo da sa nama podelite svoje utiske.
NE PROPUSTITE: Kako napraviti savršen pire krompir, po receptima kulinarskih genija?
Idu odlično uz belo vino! Pored toga, možete da napravite i salatu po želji.
NAJPOPULARNIJI Komentari