Ukoliko ste i vi ljubitelj testa, onda sigurno uživate i u čarima hleba, a miris pekare na vas deluje izuzetno omamljujuće. Odavno su u ponudi različite vrste hlebova - sa kvascem, bez kvasca, od različitih vrsta brašna, potom hleb sa medom slatkastog ukusa, čiji smo recept sa vama nedavno podelili. A sada smo naišli na još jedan recept, za zdrav hleb koji ćete sigurno želeti da probate. Ukoliko imate malo vremena, predlažemo da danas preskočite kupovinu hleba u radnji, zasučete rukave i odmah isprobate najbolji recept za domaći hleb bez aditiva!
Uputstvo za pripremu vas čeka u nastavku teksta.
NE PROPUSTITE: Punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni
U potrazi za novim receptima i inspiracijom kada su kulinarski eksperimenti u pitanju, naišli smo na ovaj recept koji nas je posebno privukao. Iako sa hlebom generalno kada su linija i zdravlje ne treba preterivati, nije zabranjeno ni da uživate u njemu. Svakako, trudimo se uvek da u tom pogledu načinimo zdrav izbor.
A evo i recepta za vazdušasti hleb sa hrskavom koricom.
Sastojci:
1 supena kašika unapred pripremljenog kvasca
700 g brašna
500 ml vode
1 supena kašika soli
Brašno za posipanje radne površine
Malo ulja
Priprema:
Pomešajte brašno i so, napravite udubljenje na redini i sipajte kvasac. Potom vodu koju ste prethodno ugrejali tako da bude mlaka, postepeno dodajte i mesite testo. Kada se testo dobro sjedini, pokrijte ga krpom i ostavite na toplijem mestu.
Nakon pola sata promešajte testo, pa ostavite još pola sata. Promešajte, pa još jednom ponovite ceo proces.
Stavite testo na površinu koju ste prethodno posuli brašnom, pa formirajte veknu. Stavite veknu hleba u pleh koji ste prethodno namazali, i takođe i hleb dodatno premažite uljem kako bi korica kasnije bila hrskava.
Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.
NE PROPUSTITE: Starinski recept za rolat sa džemom
Možete vi to same!
Izvor: alices.kitchen
NAJPOPULARNIJI Komentari