Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Telo i duh

Produžite svežinu svojih namirnica - fantastični trikovi

Sigurno se i vama desilo da nekoliko dana nakon nabavke, kada potražite neku od namirnica koju ste odložili u frižideru, istu ne pronađete baš u reprezentativnom stanju. I onda nešto što ste nameravali da upotrebite zapravo završi u korpi za otpatke. To možda znači da je niste na pravi način odložili kako biste održali njenu svežinu. Zato je sada vreme da upravo to činite ubuduće i produžite svežinu svojih namirnica. 

A kako da to učinite za svaku namirnicu ponaosob, saznajte u nastavku. 

NE PROPUSTITE: Kako da napravite mleko od ovsenih pahuljica

 

Začini

Kada je sveže začinsko bilje u pitanju, potrebno je da ga tretirate kao cveće. Ukoliko ga samo odložite u frižider, brzo će istruniti. Stavite ga u čašu sa vodom, pa tek onda odložite u frižider. Ili čak listove bilja možete da natopite puterom i tako čuvate -na taj način mogu potrajati i duže od 4 dana.

 

Kupus

Sveži kupus vam u frižideru može stajati i do 2 nedelje, samo ukoliko ga odložite na pravi način. Ono što je važno jeste da ga izvadite iz kese, i pustite da diše, kako bi zadržao svežinu.

 

Zelena salata i spanać

I zelenu salatu i spanać je potrebno da pre odlaganja u frižider operete. Zatim ih smestite u plastične posude koje funkcionišu po principu vakuma tj. iz kojih možete da izvučete vazduh. Tako ćete sigurno produžiti rok trajanja ovog zelenom lisnatom povrću.

 

Luk

Luku nije mesto u frižideru, jer ovom povrću ne pogoduje vlažnost! Najbolje je da ga držite u pletenoj korpi, i na suvom mestu koje je prozračno, i to što dalje od krompira, jer krompir ubrzava sazrevanje luka. 

 

Sir

Tvrde sireve uvek umotavajte u papir za pečenje pre nego što ih odložite u frižider - tako ćete sprečiti njihovo isušivanje. 

 

Pečurke

Ukoliko ste kupili pečurke u plastičnom pakovanju, potrebno je da ih prvo izvadite iz plastike, potom da ih operete - najbolje vlažnom krpom bez potapanja u vodu, i naposletku da ih odložite u isključivo papirnu kesu. Tako upakovane ih odložite u frižider. 

 

Slanina

Bilo da je barena ili sušena, uvek je umotavajte u providnu kuhinjsku foliju. Važno je da jednom otvoreno vakumirano pakovanje ne upotrebljavate ponovo. 

 

Limun

Limun vam može trajati i do mesec dana, ako ga pravilno čuvate. Ovo tropsko voće ne treba da držite na sobnoj temperaturi sa drugim voćem, već da ga uvek odložite u frižider, i to upakovanog u kesama za zamrzivač.

 

Banana

Sa bananama postoji jednostavan trik: Umotajte koren banane u plastičnu foliju, i znatno ćete usporiti njihovo sazrevanje i tamnjenje, odnosno produžićete njihovu svežinu.

 

Bobičasto voće

Ovo voće možete da držite u frižideru, ali ne i da ga perete pre odlaganja. Najbolje je da maline, kupine, borovnice, pa i jagode, perete neposredno pre upotrebe. 

NE PROPUSTITE: Zdrava užina po svaetu nutricionista

Možete vi to same!

Naslovna foto: izvor

18.05.2020 07:52
 

Ne propustite

  • Genijalan način da ISPRŽITE slaninu BEZ PRSKANJA ulja

  • Saveti za pripremu mesa zlata vredni - kulinarski trikovi

  • 11 namirnica koje ne treba da čuvate u frižideru i zašto

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 07.07. do 13.07.2025.

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Ljudi rođeni u julu: Razotkrivanje ličnosti, karijere i dubokih emocija

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Kako šminka preživljava 40+ stepeni: Letnji mejkap trikovi za postojanost

  • Ideja za brzi nedeljni doručak: Vikend užitak bez stresa!

  • Lubenica: slatki dar leta za vaše zdravlje

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Trening apetita - fantastična metoda za gubljenje kilograma!

Svako od nas je barem jednom odlučio da je krajnje vreme da probušimo kašiku i izgubimo tih par kilograma viška koji...
Scroll up