Hrskava i pečena slanina je jedna od naših omiljenih slanih đakonija, bilo da je pripremamo samu, ili kao omlet sa slaninom i jajima, ili možda spremamo sos za svoju omiljenu karbonare pastu - u svakom slučaju, čim krene da se širi taj omamljujući miris kuhinjom, apetiti sve više rastu. Ova slana pikanterija zaista se odlično uklapa u različite recepte za slana jela, i jedino što može da nas spreči da oni redovno budu na našem jelovniku jeste onaj deo kada stavite slalinicu u tiganj, a ona počinje da prska na sve strane, ostavljajući fleke po odeći, koje nije uvek baš lako skinuti, pa čak i ožiljke na koži od vrele masnoće. Dakle, podhitno nam je poreban neki savršen trik kako da ispržimo slaninu, a da to bude potpuno bezbolno po nas. Detalji u nastavku!
NE PROPUSTITE: Brze pica kiflice bez kvasca
Dakle, naš zadatak je da dobijemo savršeno hrskavu slaninu, a da izbegnemo prskanje masti iz tiganja. Postupak je sledeći: Nakon što naseckate slaninu na parčiće željene debljine,stavljate je u zagrejan tiganj sa vrlo malo masnoće (jer će istu pustiti slaninica), i odmah u tiganj sipate i vodu, ali ne smete da preterate - samo toliko dok ne pokrijete dno.
Foto: evowa.com
Ostavite tiganj sa slaninom na srednje jakoj temperaturi, sve dok ne ispari voda, a potom nastavite sa prženjem slanine dok ne postane potpuno hrskava. I sve ovo bez ikakvog prskanja masti iz tiganja!
Foto: evowa.com
Ovo je najbolji i najlakši način da dobijete savršeno hrskavu slaninu. Prijatno!
Naslovna foto: zayconfresh.com
NAJPOPULARNIJI Komentari