foto: taste.com.au
Vikendom uvek želimo da počastimo sebe hranljivim toplim doručkom koji nismo u prilici da sebi priuštimo tokom radnih dana kada žurimo na posao, fakultet ili u školu.
Tada prosto uživamo u ritualu pripreme jela. Ako vam je dosadili klasični specijaliteti koje obično spremate za doručak - omlet, prženice, proja i sl - obavezno pogledajte recept koji vam predstavljamo u današnjem postu.
U pitanju je slani sufle sa spanaćem!
Za njegovu pripremu će vam biti porebno nešto više vremena nego za uobičajenu pripremu doručka, ali verujte da vredi! Ovaj sufle je sočan i mekan, bogatog ukusa i sadrži sve nutritijente potrebne za dan pred vama! Osim kao doručak, može poslužiti i kao prilog glavnom jelu, a garantujemo da će njegov ukus oduševiti sve kome ga poslužite.
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se sprema slani sufle sa spanaćem.
Potrebni sastojci:
4 žumanceta,
4 belanceta,
5 kašika putera,
2 kašike rendanog parmezana,
2 kašike prezli,
1 praziluk,
1 čeno belog luka,
4 kašike brašna,
1 šolja mleka,
2 šolje svežeg spanaća,
Pola šolje rendanog kačkavalja,
So i biber,
Malo muškatnog oraščića.
Priprema:
Korak 1: Uključite rernu na 200oC. Dno posuda za mafine premažite puterom i pospite sa malo parmezana i prezli. U šerpicu ubacite 4 kašike putera pa ga istopite na tihoj vatri. Začinite solju, biberom i sa malo muskatnog oraščića.
Korak 2: Na puteru izdinstajte praziluk dok ne postane staklast, pa dodajte brašno i blago propržite kao za zapršku. Lagano sipajte mleko sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne. Pred kraj dodajte spanać i ostavite da se prokrčka minut. Sklonite sa vatre, dodajte narendan kačkavalj i ostavite da se malo prohladi pre nego što dodate žumanca jedno po jedno.
Korak 3: U drugoj posudi umutite belanca. Potrebno je da budu čvrsta, ali glatka, bez grudvica koje nastaju kada ih previše umute. Dodajte dve-tri kašike u smesu sa žumancima da je razredite, pa sve zajedno vratite u smesu sa belancima. Promešajte špatulom dok se sve lepo ne sjedini.
Korak 4: Prespite smesu u pripremljene posude za mafine i pecite pola sata na središnjoj poziciji u rerni. Poslužite odmah dok je još toplo! Prijatno!
Možete vi to same!
foto: nancyvienneau.com
NAJPOPULARNIJI Komentari