Savršeno predjelo ne zahteva puno vremena, ni previše umeća, već samo dobar recept i malo pozitivne energije za kuvanje. Punjene pečurke su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite jednim zanimljivim specijalitetom koji nije pretežak i koji će idealno ići uz neko piće. Ono što je još bolje jeste to što je dovoljno da punjene pečurke poslužite na jednom tanjiru , bez pribora jer je jedna pečurka dovoljna za jedan zalogaj.
U nastavku teksta pogledajte kako da napravite ovaj ukusan i lagan specijalitet!
NE PROPUSTITE: Hleb sa medom, bez kvasca - recept koji ćete obožavati
Sastojci:
1 pakovanje pečurki
2 kašike masilinovog ulja
2 veća crna luka
2 čena belog luka
pola šolje seckanih oraha
pola šolje kuvanih leblebija
pola šolje parmezana
3 vezice svežeg peršuna
so i biber po ukusu
2 kašike balzamiko sirćeta ( opciono)
Način pripreme:
Gljive prvo dobro operite, posušite i uklonite peteljke. Potom u pleh postavite papir za pečenje, poređajte gljive, posolite ih malo i prelijte uljem.
Nakon toga napravite nadev za punjenje na sledeći način: U tiganju propržite crni i beli luk, potom dodajte so i biber, pa iseckane ili mlevene orahe. Sačejate da se oni mali proprže i dodajte iseckan peršun. Kada se smesa prodinsta skinite sa vatre i u drugoj činiji pomešajte parmezan, sirće i izgnječenu leblebiju. U ovu mešavinu dodajte smesu koju ste propržili i sve dobro izmešajte. Dobijenim nadevom napunite pečurke.
Pečurke pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta,, u zavisnosti od vaše rerne. I to bi bilo to! Veoma lako i ukusno! Ukoliko ovaj nadev nije po vašem ukusu možete da promeniti.
NE PROPUSTITE: Neverovatno ukusna poširana jaja - recept
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari