Ovoga puta Tijana je rešila da nas vrati u studentske dane svojim specijalitetom koji se neverovatno brzo priprema, svega za 20 minuta, a pored toga, verovali ili ne, ovaj recept sadrži svega pet sastojaka koje verujemo da imate u frižideru. A ukoliko vam je ponestalo nečega, uvek možete otići do prve Idea radnje i nabaviti sve što vam je potrebno za recept, kao što smo to mi učinile. Zbog svoje lake pripreme ali i odličnog ukusa, ove pogačice nisu samo studentsko jelo, već su namenjene svima koji žele da pojedu nešto zdravo, a da pritom ne potroše previše vremena za pripremu jela.
Pogačice smo pripremile od heljdinog brašna koje je veoma zdravo. Naime, heljda može doprineti smanjenju šećera u krvi, ali i uticati na smanjenje holesterola. A kako bi ukus bio bogatiji pogačicama smo dodale malo sira i ramsteka koje smo u Idea radnji pronašle na štandu Ukusi moga kraja. Ove pogačice mogu biti idealna hrana za društvo koje se okuplja kod vas. Napravite nekoliko pogačica, dodajte meze i ukusna večera je spremna! U videu pogledajte način pripreme pogačica, ali i kako smo se provele na snimanju!
NE PROPUSTITE: Kremasta nugat torta sa lešnicima - kraljica vaše praznične trpeze
Klik na PLAY!
Sastojci:
2 čaše jogurta
1 čaša ulja
30g praška za pecivo
2 kašičice soli
6 šolja heljdinog brašna
150g sira po izboru
200g ramsteka
Način pripreme:
Pripremu pogačica započinjemo mešanjem tečnih sastojaka. U veću činiju promešajte dve čaše jogurta od 180g i jednu čašu ulja. Zatim, dodajte 30g praška za pecivo i sve lepo izmešajte. Na kraju postepeno dodajte 6 šolja brašna i 2 kašičice soli, pa laganim pokretima ruku umesite testo. Nemojte brinuti ako vam se testo bude lepilo, na kraju će sve biti baš kako treba. Kada je testo gotovo, u smesu dodajte sir i suhomesnato po izboru. Mi smo ovoga puta izabrale koziji sir. On je poprilično jak pa ga nismo dodavale previše, a vi dodajte onaj koji vi volite, samo pazite da ne bude preslano. Takođe, naš izvor je pao na Ramstek, čisto fantastično goveđe meso, koji će dati poseban ukus ovim pogačicama. Sve to ponovo dobro umesite, a potom izdvojite deo testa od kojeg ćete napraviti pogačicu.
Kada pogačice budu spremne, vreme je za rernu koju ste prethodno zagrejali na 200°C. Nakon 20 minuta, pogačice su gotove. Međutim, u zavisnosti od jačine rerne, vreme pečenja može da varira, te savremena na vreme bacite pogled na pogačice.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari