Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

Recepti

Kremasta nugat torta sa lešnicima

U susret našem najvećem prazniku Božiću, odlučile smo da posetimo našu omiljenu Idea radnju i obezbedimo sve što nam je neophodno za ovaj veliki praznik. Kako bi ispoštovale običaje u Idei smo kupile pšenicu i Badnjak, bez kojih se ne može zamisliti božićna trpeza, ali i razne vrste sušenog voća kako tradicija nalaže. Prazničnu trpezu upotpunile smo preukusnom i kremastom Nugat tortom, koja je veoma lagana, tako da će vam njen ukus i te kako prijati nakon teške bozŽćne hrane. 

Nugat torta je predstavlja savršen spoj dva kremasta fila i kore obogaćene orasima. Iako sadrži dva fila i koru koja se peče, njena priprema neće vam oduzeti više od sat i po vremena, što znači da ćete pored nje stići da pripremite i ostatak praznične trpeze i dekorišete dom u božićnom duhu. Ukoliko vam ova torta zvuči primamljivo, u videu ispod pogledajte koji će vam sastojci biti neophodni za njenu pripremu, ali i detaljan postupak pravljenja. 

 

NE PROPUSTITE: Novogodišnja trpeza - recept za slane i slatke kuglice + praznična dekoracija stola

 

Klik na PLAY!

 

 

Sastojci:

12 jaja

12 kašika šećera + 130g šećera

7 kašika brašna

150g mlevenih oraha

250ml mleka

150g crne čokolade

1 margarin

200g mlevenih pečenih lešnika

0,5l slatke pavlake

200g prah šećera

100g abc sira

1 želatin u kesici

200g crne čokolade za glazuru

 

 

Način prirpeme: 

Kora:

U činiji razbijte 12 jaja i razdvojte žumanca od belanaca. Potom 12 belanaca dobro umutite i mikserom. Prilikom mućenja se trudite da vam pokreti ruke dok mutite belanca uvek budu u istom smeru. Kada se belanca umute postepeno sipajte šećer. Nakon šećera postepeno sipajte brašno i orahe. Smesu nakon dodavanja brašna i oraha mutite ručno, a ne mikserom, kako belanca ne bi splasla.
Smesu sipajte u prethodno podmazan plen i pecite dok ne porumeni.

*Trik: ukoliko nemate pri ruci margarina kojim ćete podmazati pleh, kao zamenu možete se poslužiti sledećim trikom: Pleh dobro premažite uljem i potom ga pospite brašnom. Brašno treba da prekrije ceo pleh. Ostatak brašna koji se nije zalepio prospite,  i u sada pripremljen pleh sipajte smesu.

*Trik: Ukoliko ne znate po boji da odredite kada je kora pečena, uzmite čačkalicu, zabodite je na sredinu kore i izvadite. Ukoliko je čačkalica potpuno suva i bez živog testa na njoj, kora je pečena.

 

Čokoladni fil:

U velikoj staklenoj činiji umutite 12 jaja. Potom postepeno dodajte šećer i mutite mikserom dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopi u smesu dodajte mleko i brašno. Sve dobro umutite mikserom. Nakon toga, u duboku šerpu sipajte vodu i stavite na ringlu da vri. Kada voda počne da ključa u šerpu sa ključalom vodom stavite staklenu činiju u kojoj ste pirpremile smesu za fil. Fil neprestano mešajte dok se kuva kako se bi zagoreo. Kada fil počne polako da se zgušnjava dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Tada fil skinite sa pare i ostavite da se ohladi. Kada fil bude hladan možete nastaviti sa pripremom. U njega dodajte 1 margarin i dobro umutite mikserom. Na kraju dodajte lešnike i vaš fil je spreman.

 

Beli fil:

U velikoj činiji umutite pola litra slatke pavlake. Kada se pavlaka potpuno zgusne u nju dodajte 200g prah šećera i mutite mikserom dok se ne sjedini sve. Nakon toga, u fil dodajte 200g abc sira i jedan želatin koji ćete pripremiti na sledeći način: U 50ml hladne vode saspite kesicu želatina. Džezvu stavite na ringlu i neprestano mešajte kako želatin ne bi zagoreo. Kada se pojave prvi mehurići želatin sklonite sa vatre i tako topao sipajte u fil. Fil potom ponovo dobro promešajte i stavite u frižider da se stegne.

 

Filovanje torte:

Na tacnu postavite koru i nafilujte je čokoladnim filom. Preko čokoladnog fila stavite beli. Budite veoma pažljivi prilikom filovanja jer između dva fila nema kore što može dovesti do težeg oblikovanja same torte.

 

Dekoracija:

Tortu dekorišite čokoladnim prelivom i krupno seckanim lešnicima.

 

Možete vi to same!

27.09.2021 18:22
 

Ne propustite

  • Čokoladna Ferrero Rocher torta koju ćete obožavati - recept

  • PESTO pasta sa CEPKANOM PILETINOM - kuvamo za one koje volimo

  • Sočne lovačke šnicle u sosu od pečuraka - kuvamo za one koje volimo

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

  • Ljudi rođeni u julu: Razotkrivanje ličnosti, karijere i dubokih emocija

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

  • Kako šminka preživljava 40+ stepeni: Letnji mejkap trikovi za postojanost

  • Lubenica: slatki dar leta za vaše zdravlje

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Novogodišnja trpeza - recept za ukusne slane i slatke kuglice + praznična dekoracija stola

  Moramo priznati da ni mi nismo ostale imune na novogodišnje čarolije i da je ceo MJTS tim uhvatila praznična...
Scroll up