Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

Recepti

5 najpopularnijih vrsta pice na svetu - recepti

Verujemo da znate da je prva prava pica jelo koje je nastalo u Italiji, i da je predstavljala sirotinjsko jelo, jer su njene sastojke sačinjavali otpaci od prethodnih obroka. Međutim, vremenom, ova vrsta hrane izdigla se na zavidan položaj i postala prava poslastica, ali i jedno od najpopularnijih jela na svetu. Sa porastom popularnosti menjali su se i sastojci tako da danas u svetu postoji stotine vrsta pica. Sigurne smo da među vama ima velikih ljubitelja pice i zbog toga sa vama u nastavku delimo recepte za 5 najpoznatijih vrsta ovog jela na svetu!

 

NE PROPUSTITE: Preukusni francuski kroasani - recept

 

 

Kora za picu

Svaka pica koju ćemo navesti ima istu koru koju ćete pripremiti na sledeći način: Prvi korak jeste pripremanje kvasca. U pola čaše mlake vode sipajte kašiku šećera i kesicu kvasca. Dok čekate da se kvasac podigne, pomešajte 300g brašna sa malo soli i ulja. Potom u suve sastojke sipajte brašno. Testo dobro zamesite, a kada prestane da se lepi za činiju i prste gotovo je. Tada, ostavite testo da odstoji sat vremena i potom ga razvucite oklagijom. Kada kora bude spremna možete krenuti dalje sa pripremom pice.

 

Način pripreme:

Kada pripremite koru za picu naredni korak obuhvata njeno premazivanje paradajz sosom  ili pelatom, ali nikako kečapom. Kečap možete dodati kao prilog na kraju, na već ispečenu picu. Nakon pelata, ređajte sastojke za vrstu pice koju želite. Pica je pečena kada joj porumene ivice kore, što bi trebalo da bude za 15 do 20 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. A sada prelazimo na sastojke!

 

1. Pizza Margherita - pica Margarita

200g paradajz sosa ili pelata

200g mocarela sira

5-6 listova svežeg bosiljka

maslinovo ulje (kojić ćete pre pečenja politi picu)

 

Foto: izvor

 

2. Pizza Capricciosa - pica Kaprićoza

200g paradajz sosa ili pelata 

200g mocarela sira

180g šunke

100g šampinjona

origano

masline

maslinovo ulje

Foto: izvor

 

3. Pizza Quattro Stagioni - pica Četiri sezone

200g paradajz sosa ili pelata

200g izmrvljenog mocarela sira

3 atričoke

50g šampinjona

150g šunke

masline

Foto: izvor

 

4. Pizza Quattro Formaggi - pica Četiri vrste sira

200g sosa od paradajza ili pelata

200g mocarela sira

50g gorgonzole

50g edamer sira

50g parmezana

malo ruzmarina

maslinovo ulje

Foto: izvor

 

5. Pizza Vegeteriana - vegetarijanska pica

200g paradaj sosa ili pelata

200g mocarele

150g šampinjona

1 sveža paprika

nekoliko listova svežeg bosiljka

maslinovo ulje

Foto: izvor

 

Prijatno!

NE PROPUSTITE: Zdravi i ukusni burgeri od kinoe - recept

Možete vi to same!

01.11.2021 19:53
 

Ne propustite

  • Domaći slani krekeri nikad jednostavniji - recept

  • Anini slani ŠTAPIĆI sa SIROM

  • Brzi SLANI ROLAT sa šunkom i krastavčićima - 2 RECEPTA

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 21.07. do 27.07.2025.

  • Mlad Mesec u Lavu – Vreme je za hrabre nove početke!

  • Fizička aktivnost kao najjači anti-aging tretman – kako vežbanje podmlađuje telo i kožu

  • Kako preživeti tropske dane: Vodič za laganu i udobnu odeću

  • 5 mesta za savršeni dejt: Ideje koje će vas inspirisati

  • Pitali smo žene: Ovo su komplimenti na koje zaista "padaju"

  • Voće koje bebe do godinu dana nikako ne smeju da jedu

  • Nedelja za obnovu: Vaš vodič za potpunu regeneraciju

  • Parovi u inostranstvu dele račune, na Balkanu žene neće ni da čuju

  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • Smokve: Vaš slatki put do zdravlja

  • Jedan mineral igra ključnu ulogu u preko 300 biohemijskih reakcija u vašem telu

  • Zašto tako lako odustajemo od svojih ciljeva?

  • Zaboravite fen tokom leta: Neka se kosa suši na suncu

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Aromatični SLATKO-slani koktel RAŽNJIĆI - Brzi recept

  Kako Jelena nije mogla da dođe u Novi Sad, Tatjana i Aleksandra su odlučile da posete Jelenu i pritom je iznenade...
Scroll up