Verujemo da većina vas misli kako je veoma teško i komplikovano napraviti mekane, vazdušaste kroasane, što i jeste tačno ukoliko nemate pravi recept ili ukoliko ne poznajete male tajne velikih kuvara, koje pomažu da svako jelo bude savršeno. Za ovo jelo ne morate biti vrsne domaćice, već samo izdvojiti malo svog slobodnog vremena i ovim preukusnim kroasanima počastiti vašu porodicu i najmilije.
A odličan recept za ovo jelo, kao i sve tajne koje znamo, delimo sa vama u nastavku teksta, zbog toga ostanite sa nama!
NE PROPUSTITE: Zdravi i ukusni burgeri od kinoe - recept
Sastojci:
60g putera
1 jaje
1 čaša mleka
1 čaša vode
1 čaša ulja
kesica kvasca
kašika šećera
600g brašna
Način pripreme:
I korak:
U pola čaše mlake vode sipajte kesicu kvasca u koju ste prethodno dodali kašiku šećera. Dok se kvasac ne podigne vi krenite sa pripremom testa. U velikoj činiji umutite jaje, potom dodajte ulje i mleko. Sve zajedno dobro umutite, pa dodajte brašno i kvasac. Testo dobro umesite rukama. Ukoliko vam se testo lepi za prste ili činiju dodajte još brašna, jer to znači da je previše retko. Kada umesite testo, ostavite ga oko sat vremena da nadođe, i prekrijte ga providnom folijom kako se na njemu ne bi stvorila korica.
II korak:
Kada testo nadođe razvucite ga, i gornju stranu premažite puterom. Potom testo ponovo premesite. Premazivanje puterom i ponovno premesivanje testa učiniće da kroasani dobiju vazdušast izgled i imaju nekoliko slojeva.
III korak:
Kada testo ponovo premesite razvucite ga u oblik kruga i prvo nožem isecite na četiri dela, a potom svaku četvrtinu na još četiri dela, kako biste dobili mali trouglić kao na slici.
IV korak:
Trougliće urolajte i na taj način ćete dobiti izgled kroasana. Pre nego što ih savijete, možete ih napuniti nadevom po izboru.
V korak:
Kroasane pecite na 250 stepeni dok ne porumene!
Prijatno!
NE PROPUSTITE: 3 ideje za ukusno slavsko predjelo - recept
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari