Recepti koji se spremaju brzo i lako, a pritom su raj za nepce - svi podjednako obožavamo. Ako se tome doda da su svi sastojci zdravi, imamo dobitnu kombinaciju. Belo meso, limun i puter - već zvuči primamljivo, zar ne? A verujte nije samo do zvučnosti, ovo jelo zadovoljava sva čula.
Ako vas zanima kako da pripremite ovaj aromatičan recept - sledite uputstva iz nastavka teksta.
NE PROPUSTITE: Sočna piletina na grčki način - recept
U komadu, seckno, bez kostiju i kože, ili pak sa, prženo ili pečeno, sa povrćem ili testeninom - pileće belo meso je uvek dobar izbor.
Za ovaj recept potrebno je:
- belo pileće meso ( 2 komada bez kosti)
- limun (izrendana kora)
- puter (oko 40-50 gr.)
- biber
- himalajska so
Priprema:
Dno posude podmažite puterom, pripremljeno meso smestite u posudu pa pospite izrendanom korom od limuna. Komadiće putera rasoredite ravnomerno, a zatim sve zajedno obilno posolite i pobiberite (preporučuje se šareni, sveže mleveni biber).
Zagrejte rernu na 220 stepeni, i pecite dok ne porumeni (oko pola sata). S vremena na vreme proverite kako proces pečenja napreduje, jer se kvalitet mesa i veličina samih komada razlikuje od slučaja do slučaja. Kada meso dovoljno porumeni, izvadite iz rerne i uz pomoć silikonske četkice, premažite komade mesa istopljenim maslacem. Po želji, možete dodati sveži bosiljak.
Sačekajte 15-20 minuta pre posluživanja, a za to vreme napravite obilnu salatu od svežeg povrća. Kako belo meso ima nisku kalorijsku vrednost u salatu se mogu dodati orašasti plodovi i semenke.
Pečeno belo meso zna da bude suvo, ali ovakvim načinom pripreme to je prosto nemoguće, jer mu puter to neće dozvoliti.
NE PROPUSTITE: Piletina zapečena u rerni na italijanski način - recept
Jedno je sigurno, ovaj recept morate isprobati i uveriti se kako opija sva čula - aroma limunove kore u kompinaciji sa puterom ima neku posebnu draž.
Obavezno nam javite kako je vama ispalo, a mi ovaj recept uvrštavamo na top listu omiljenih jela ove jeseni.
Možete vi to same!
Foto : izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari