Margarita kolač je savršena kombinacija slatkog ali osvežavajućeg ukusa. Reč je o jedinstvenoj poslastici koja kombinuje kremaste ukuse čizkejka i osvežavajućih citrusa.
Uživajte!
NE PROPUSTITE: Mai Tai koktel!
Potrebni sastojci za koru:
200 g keksa po želji
100 g putera
2 kašike šećera
Potrebni sastojci za fil:
500 g krem sira
200 g šećera
4 jaja
1 kašičica vanilin ekstrakta
1 kašičica rendane korice limuna
pola isceđenog limuna
po želji rakijska čašica tekile
prstohvat soli
Potrebni sastojci za preliv:
300g šlaga
2 kašike šećera
1 kašičica rendane korice limuna
Način pripreme:
Pomešajte mleveni keks, otopljeni puter i šećer, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete jednau smesu.
Prebacite smesu u kalup za čizkejk i pritiskajte kašikom ili dnom čaše kako biste ravnomerno rasporedili smesu po dnu kalupa.
Stavite kalup u frižider i ostavite da se kora stegne dok pripremate fil.
U velikoj posudi, umutite krem sir dok ne postane gladak. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok se šećer ne rastopi.
Dodajte jedno po jedno jaje, muteći između svakog dodavanja. Dodajte vanilin ekstrakt, rendanu limunovu koru, sok od limuna, tekilu i prstohvat soli. Sve dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smesu.
Izvadite kalup sa korom iz frižidera i pažljivo sipajte fil preko kore.
Pecite na 180 stepeni narednih pola sata.
Umutite šlag sa šećerom i rendanom limunovom korom dok ne postane čvrst.
Preko ohlađenog čizkejka, ravnomerno rasporedite pripremljeni šlag
Ukrasite kriškama limuna ili drugim dodacima po želji.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari