Ako ste u potrazi za savršenom večerom koju ćete pripremiti za Badnje veče, onda ste na pravom mestu. Imamo originalni, stari recept za Manastirski pasulj. Verujemo da će se dopasti svim ukućanima! Može se služiti uz čašu vina i uz omiljenu ribu.
U nastavku saznajte originalni recept za Manastirski pasulj.
NE PROPUSTITE: Rebarca u Barbeque sosu - praznična trpeza
Za Manastirski pasulj biće vam potrebno:
- 300 grama belog pasulja tetovca
- 2 glavice crnog luka
- 2 suve crvene paprike, po želji
Za ukusan i slastan preliv, trebaće vam:
- ulje, biber, so, aleva paprika
- 3 čena sitno naseckanog belog luka
- 2 šargarepe
- 200 grama crnog luka
- malo peršuna
Kao što već znate, pasulj je najlepši kada odstoji preko noći, ali ako niste stigli da ga potopite, ostavite ga nekoliko sati potopljenog u hladnoj vodi. Kuva se u vodi koja je zasoljena. Na pola kuvanja pasulja, dodajte luk i papriku, da dobro omekšaju.
Prodinstajte na tihoj vatri ulje sa lukom, rendanom šargarepom, i sa malo peršuna. Ovde se dinstaju i crni i beli luk. Dodajte soli i bibera po želji. Možete da dodate i malo aleve paprike, ako želite. Kada psaulj bude gotov, prebacite ga u vatrostalnu posudu, a odozgo prelijte sa pripremljenim prelivom.
Pecite na 180 stepeni, dvadeset do trideset minuta. Pečemo pasulj kako bi se dodatno zgusnuo.
NE PROPUSTITE: Svinjski File u marinadi sa senfom i kraljevskim prelivom
Prijatno i lepo provedite Badnje veče!
Naslovna foto: izvor
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari