Sada smo u periodu godine kada se posti, pa u slučaju da ste se i i vi odlučili na post, ili pak slavite posnu slavu, ili možda jednostavno u svoj jelovnik želite da dodate više laganijih obroka, evo jednog zdravog recepta, koji će vam se sigurno dopasti - za pitu sa spanaćem, krompirom i pečurkama. Lagano i brzo se pravi, idealna je za predjelo, ali isto tako i za doručak ili ručak.
Kako se priprema, saznajte u nastavku teksta.
NE PROPUSTITE: Slavsko žito sa orasima
Sastojci:
Kore za pitu
200 g krompira
200 g pečuraka šampinjona
400 g spanaća
2 manje glavice crnog luka
180 ml ulja
So, biber
Priprema:
Očistite i obarite spanać, pa ga sitno iseckajte. Krompir ogulite, izrendajte, pa ga dinstajte sa jednom glavicom luka. Šampinjone dinstajte odvojeno, sa drugom glavicom luka. Potom sve sjedinite - spanać, pečurke i krompir, i začinite solju i biberom po želji.
Sledeći korak jeste da filujete kore. Prvo jedno koru poprkajte sa malo vode, pa sa malo ulja, preko nje stavljate drugu koru, ponavljate postupak, stavljate fil, i umotavate pitu. Pitu ređajte u podmazan pleh, premažite i na kraju uljem, i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Foto: izvor
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Jesenja pita sa jabukama i cimetom
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari