Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

Recepti

Kus-kus obrok salata sa tunjevinom - posni recept

Sada kada su nam konačno stigli topliji dani koji najavljuju i dolazak proleća, i mi smo inspirisani da naš jelovnik ušarenimo, i da ga obogatimo laganim i zdravim obrocima. Ako još uzmemo u obzir da je vreme posta, onda imamo i dodatni razlog da budemo kreativni po pitanju recepata. Tako smo odlučili da vam ovog puta predstavimo jednu zdravu obrok salatu, koja se brzo sprema (i još brže pojede), i odličan je izbor ne samo za sve one koji poste, već i za sve koji žele da svoju ishanu obogate hranljivim namirinicama. Kus-kus je upravo jedna od njih - ubraja se u testenine, karakteristična je za kuhinje severnoafričkih zemalja, obiluje zdravim ugljenim hidratima, kao i vlaknima. I što je najvažnije - priprema se za tili čas!

Zato nastavite sa čitanjem, jer ćete u nastavku našeg teksta pronaći recept za kus-kus obrok salatu sa tunjevinom. 

NE PROPUSTITE: Kako da napravite tortu u obliku srca - kapri torta

 

Potrebni sastojci:

100 g kus-kusa

1 konzerva od 180 g tunjevine u komadima u sopstvenom soku (salamuri)

180 ml vrele vode

1 šolja seckanog šušenog paradajza

1 šolja barenog graška

Čeri paradajz - 50 g

Pola glavice ljubičastog luka

1 limun - isceđeni sok

2 supene kašike maslinovog ulja

50 g crnih maslina bez koštice

2 kašike seckanog lista od peršuna

so i biber po ukusu

 

Uputstvo za pripremu:

Prvo je potrebno da pripremite kus-kus, što je krajne jednostavno. 100 g kus-kusa prelijte vrelom vodom, poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta dok ne nabubri. Potom dodajte so po želji, kašiku maslinovog ulja i pola količine soka od isceđenog limuna i sve dobro promešajte.

Stavite kus kus u posudu u kojoj ćete servirati salatu. Dodajte bareni grašak, pa blago promešajte. Zatim izvadite tunjevinu iz konzerve i ostavite je da se ocedi od salamure u kojoj je stajala. Potom je izlomite na manje komad - ali ne previše sitne, i dodajte je kus-kusu i grašku.

Ostalo je da ubacite i ostale sastojke  - luk isečen na kolutove, masline, seckani sušeni paradajz, čeri paradajz isečen na kolutove, a potom i preostalo maslinovo ulje, kao i sok od ceđenog limuna, so i biber po želji, pa da sve to takođe blago promešate.

Ostalo je još da svoju salatu pospete seckanim peršunom, i tako pospešite njen izgled, ali i miris i ukus.

To je to - uživajte u svojoj obrok salati! Možete je jesti kod kuće, ali isto tako je zgodna i za poneti na posao. smiley

Foto: cloverleaf.ca

NE PROPUSTITE: Sočan kolač sa jabukama i rumom - posan recept

Možete vi to same!

Naslovna foto: taste.com.au

31.10.2021 23:38
 

Ne propustite

  • Grčka salata - recept

  • Recept za prebranac - posno

  • Recept za pitu krompirušu - posno

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Mesečni horoskop za JUL 2025.

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Tri znaka koja VAM ŽIVOT ŠALJE: Nikada ne ignorišite OVA upozorenja

  • Brza pasta sa čeri paradajzom: Savršen obrok kad nemate vremena!

  • Buđenje ženstvenosti: Kako je dekolte promenio moju intimu

  • Zašto dolazi do hormonskog disbalansa? Razumevanje složene mreže u našem telu

  • Knjige koje nas uče da zavolimo svoje telo

  • Ako sređujete kuću vikendom, neka bude kratko: Top saveti!

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Brze štrudle od lisnatog testa sa višnjama i sa makom

Kad pomislimo ,,štrudla'' automatski nam se razvuče osmeh na licu! Setimo se naših baka i mama kako spremaju ovaj...
Scroll up