Post uveliko traje, kao i sezona slava i zato će pravi recept za ove hlande dane biti posni prebranac!
Sigurni smo da je većina vas ljubitelj ovog specijaliteta koji može biti i glavno jelo, ali i prilog.
Na posnoj slavskoj trpezi je nezamenljiv, ali možete ga spremiti kao ručak svojoj porodici.
Pogledajte recept i saznajte kako se sprema ovo tradicionalno jelo.
Potrebni sastojci:
500 g belog pasulja,
3 dl ulja,
1 kg crnog luka,
2 čena belog luka,
1 list lorbera,
aleva paprika,
mleveni biber,
so.
Priprema:
Korak 1: Pasulj stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuvajte do ključanja. Tada ga ocedite, naliti vrelom vodom i kuvajte dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocediti.
Korak 2: Za to vreme očistiti crni luk i staviti ga u hladnu vodu da ostoji 10-ak minuta. Zatim ga isecite na tanke kolutove. Jedan deo ulja zagrejte u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodajte malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu.
Korak 2: Podmažite tepsiju, pa na dno ravnomerno, staviti red pasulja, preko njega složite sloj isprženog luka. Ponavljajte postupak dok ne utrošite pasulj i luk. Svaki red luka zalivajte preostalim ulem. Posledni red mora da bude pasulj. Odozgo staviti jedan list lorbera, dva čena belog luka i po želji jednu ljutu suvu papriku. Potom sve dobro zalijte uljem. Peci u rerni zagrejanoj na 200oC oko 30 minuta.
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa thetimes.co.uk
NAJPOPULARNIJI Komentari