Ako želite sebi da zasladite dan ukusnim i kremastim koktelom, onda uz ovaj jednostavni recept možete i da ga napravite i da nazdravite sa svojim prijateljima ili partnerom. Lako se pravi, a pije se sa uživanjem. Poznati dezert Crème Brûlée dobio je sada i novi oblik i bila bi prava šteta da ga propustite.
U nastavku saznajte kako se pravi Krem brule koktel.
NE PROPUSTITE: Ukusni čoko čizkejk zalogajčići bez pečenja
Poznati dezert pretvoren je sada u koktel od krema i karamele i garantovano će vam se dopasti na prvi gutljaj!
Šta je sve potrebno od sastojaka?
Foto: izvor
- 160 grama šećera (bilo bi dobro da pronađete poslastičarski šećer - onaj koji je između običnog i šećera u prahu. Ukoliko ga ne pronađete, koristite običan)
- vanila krem (recept u nastavku)
- 125 ml votke ili nekog drugog likera po želji
- Kao dekoraciju, možete koristiti toping od karamele. Karamela će dati božanstven ukus koktelu!
- Biće potrebno i nekoliko kockica leda
Vanila krem - postupak pravljenja
Od sastojka će vam trebati: 125 grama maslaca, 150 ml mleka, 50 grama brašna, 80 grama šećera, pstohvat soli, pola kašičice ekstakta od vanile.
Pola količine mleka (75ml) ostavite da se ugreje na šporetu, a ostatak mleka pomešajte sa šećerom i brašnom, sve dobro izmešajte. Dodajte i malo soli i nastavite da mešate. Ulijte polako vrelo mleko u smesu. Preručite celu smesu i nastavite da je kuvate, sve dok smesa ne postane gusta i sjedinjena.
Ostavite da se ohladi. Dok se smesa hladi, mikserom izmiksujte maslac, 2-3 minuta, a zatim u nejga sipajte vanila krem, malo po malo. Na kraju, dodajte i ekstrakt od vanile. Mutite još nekoliko minuta i dobićete predivan vanila krema.
Pravljenje koktela
Hajmo od samog početka. Treba da skuvate šećer i vodu, u malu šerpicu. Mešajte šećer sve dok se ne otopi, pa mu polako dodajte vodu. Biće vam potrebno 80ml vode ukupno. Smesa treba da dobije tamno zlatnu boju, tada je gotova. Ostavite je po strani da se skroz otopi.
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Banana bread sa orasima i kremom - veličanstveni slatkiš za celu porodicu!
Vanilin krem i votku stavite u blender, da se lepo sjedine. Spremite čaše, koje su napunjene kockicama leda. Prvo im dodajte karamel toping na rubovima, a onda krem koji je pomešan sa votkom. Na kraju, dodajte šećer koji je karamelizovan i koji će dati fantastični ukus. Možete da ga "razbijete" na sitne delove, radi lepše dekoracije.
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari