Jesen je obeležena bundevom, koja je savršna za pripremu različih kolača ali i dekoraciju doma. Ovog puta mi smo izabrali kolač i potrudile se da pronađemo što jednostavniji recept koji je idealan za užurbanu svakodnevnicu. Tako da zasladimo radnu nedelju.
Predstavljamorecept za kolač od bundeve.
NE PROPUSTITE: Proteinski Snikers smuti!
Potrebni sastojci:
350gr brašna
100gr šećera
1 kašičica sode bikarbone
pola kašikice praška za pecivo
prstohvat soli
2 kašičice cimeta
2 jaja
300gr pirea od bundeve, prethodno ispečena bundeva
100ml mleka
30ml ulja
Potrebni sastojci za posip:
200gr brašna
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
50gr putera
Za preliv:
1 šolja šećera u prahu
2 kašike javorovog sirupa, po želji mada može i 100gr čokolade
1 kašika mleka
prstohvat soli
Način pripreme:
U velikoj činiji, pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i cimet.
Dodajte jaja, pire od bundeve, mleko i ulje. Sve lepo izmiksirajte.
Sipajte smesu za kolač u pripremljen pleh i ostavite sa strane dok pripremate posip.
U velikoj činiji pomešajte brašno, smeđi šećer, cimet i so. Dodajte rastopljen puter i lagano izmiksirajte sastojke.
Prelijte preko kolača i zatim pecite tridesetak minuta na 180 stepeni.
Dok se kolač hladi, napravite glazuru. U srednjoj činiji, kombinujte šećer u prahu, javorov sirup, mleko i prstohvat soli. Mutite dok ne dobijete glatku glazuru. Ako je glazura previše gusta, dodajte malo više mleka.
Kad se kolač potpuno ohladi, prelijte ga glazurom i uživajte u ukusu.
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari