Kako miriše jesen? Mi je povezujemo sa mirisom bundeve, kolača sa bundevom i ukusnih toplih napitaka. Ovog puta naš izbor su krofnice od bundeve, prelivene čokoladom. Uživajte!
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Slatki kolač sa jabukom!
Potrebni sastojci za krofnice:
- 250gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 2 kašičice cimeta
- 100ml ulja
- 100gr šećera
- 2 jaja
- 250gr ispečene i usitnjene bundeve, praktično treba da bude kao pire
Potrebni sastojci za preliv:
- 150gr šećera
- 75ml mleka
- 15gr putera
- 150gr bele čokolade, po želji
Način pripreme:
U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet. U drugoj činiji umutite ulje, šećer, jaja, pire od bundeve, mleko dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte mokre sastojke u suve i pažljivo promešajte dok se sve dobro ne sjedini.
Smesu za krofnice možete sipati u kalupe za krofnice koristeći kašiku, napunite ih do pola.
Pecite krofnice u prethodno ugrejanoj rerni 10-15 minuta ili dok ivice i vrhovi ne postanu blago zlatno smeđi. Da proverite da li su gotove, pritisnite prstom vrh krofnice - ako se vrate u prvobitni oblik, gotove su. Krofnice pecite u skladu sa svojom rernom, mi ih pečemo na 180 stepeni.
U šerpi na srednjoj temperaturi sjedinite šećer, mleko i puter. Mešajte dok se puter ne otopi i smesa postane glatka, zatim dodajte čokoladu. Kada se smesa rastopi sklonite je sa šporeta i prelijte krofnice.
Možete dodatno krofnice posuti sitnim šećerom.
Javite nam utiske!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari