Japanke se smatraju najlepšim i najzgodnijim ženama na svetu. Sa 30 godina i dalje izgledaju kao da imaju 18, a njihova mladolikost traje i u poznim godinama. Za njihov izgled zadužena je pravilna i izbalansirana ishrana, kao i zdrave navike koje poštuju, bez obzira na godine. Zabluda je da Japanci jedu samo suši. Njihova ishrana je raznovrsna i bogata vitaminima i mineralima. Njihov jelovnik osim ribe, sadrži i morske plodove, soju, pirinač, zeleni čaj, kao i mnogo različitog povrća. Pomislili smo, zašto ne bismo od njih naučili korisne trikove koji nam mogu olakšati gubitak kilograma i koji mogu da nam povrate mladolikost i zategnutost tela?!
U nastavku, Japanke otkrivaju dijetu uz koju ostaju fit.
NE PROPUSTITE: Cink i svi njegovi benefiti po zdravlje i imunitet
Bogata i izbalansirana ishrana
Izbalansirana ishrana kod Japanaca zasniva se na bogatoj, kvalitetnoj ishrani. Japanci obožavaju ribu, zeleni čaj, raznovrsno povrće, soju, pirinač. Njihova hrana je šarena, bogata i neizmerno ukusna. Japanska hrana ima veoma malo kalorija, i može da vam pomogne da izgubite suvišne kilograme. Ono što je takođe važno da napomenemo jeste da ćete se uz ovu dijetu osećati snažno i imaćete mnogo energije. Pored toga, Japanci apeluju i na to da da hrana treba da bude proverenog kvaliteta, i kada god ste u mogućnosti, birajte svežu hranu i sveže namirnice.
Ishrana u skladu sa godišnjim dobom
Japanci kažu da treba da poštujete zakone prirode. To znači da jedete voće i povrće koje je sezonski aktuelno i da uvek birate domaće proizvode, od proverenih proizvođača. Njihov ručak je sačinjen od ribe ili morskih plodova, sveže salate (najviše preporčuju onu ubranu direktno iz bašte), hladne supe, i za dezert biraju sveže voće ili lagani kolač.
Kuvanje sa ljubavlju
Japanke kažu da svaki svoj obrok spremaju sa ljubavlju, uvek odvajaju vreme za pravilnu pripremu, bez obzira na dnevne obaveze. One smatraju da vreme za ručak ili večeru treba da bude rezervisano za kvalitetno vreme sa porodicom, gde će se u miru jesti i uživati. Ukoliko ručate sami, Japanke savetuju da se za to vreme opustite i da budete posvećeni svakom zalogaju. Dok vi žvaćete vaš želudac ima vremena da pripremi dovoljno kiseline za razgradnju obroka, što znači da će varanje biti kvalitetnije. Na taj način ubrzaćete svoj metabolizam.
Pirinač je važan deo Japanskog menija
Pirinač se kuva na pari, i ne sadrži soli, puter ili bilo kakav dodatak. Direktno na njega se dodaje soja sos ili neki drugi sos koji će dati sjajan ukus. Pirinač ima mnogo benefita po zdravlje i savetuje da bude što češći na trpezi. Prednost ima integralni pirinač koji će vas snabdeti energijom i nadoknaditi vitamine B grupe, ali i sniziti nivo šećera u krvi. Osobe koje često konzumiraju pirinač manje su sklone problemima sa kožom lica i tela ali i bolestima srca.
Saznajte i trik za savršeno skuvan pirinač.
Pravila oko dezerta
Dezertom se obično smatra voće, a torte i standardni slatkiši su prava retkost. Popularni su lagani slatkiši, koji imaju veoma malo kalorija. U Japanu je popularan i sladoled od pirinča, poznat kao mochi. Japanski deserti su uglavnom nemasni, imaju malo šećera i verovatno nisu baš po ukusu Zapada. Međutim, oni ne ostavljaju ništa na vašem stomaku, a predstavljaju poslasticu.
NE PROPUSTITE: Aromaterapija - sve što treba da znate
Japanke znaju da drže vitku liniju i da se nikada ne suoče sa viškom kilograma. Isprobajte njihov režim ishrane, verujemo da će vam pomoći da izgledate i da se osećate bolje.
NAJPOPULARNIJI Komentari