Foto: www.healthetimes.com
Paradajz je ukusno i zdravo povrće koje bi trebalo jesti svakog dana.
O njegovim blagodetima po organizam, ali i lepotu se mnogo pisalo, ipak malo ljudi zna kako bi on zapravo trebalo da se čuva da bi trajao što duže.
Mnogi znaju da nije dobro da se čuva u frižideru, već na sobnoj temperaturi, ali u nastavku saznajte ima li razlike u čuvanju paradajza koji je pomalo zelen, zreo i vrlo prezreo!
NE PROPUSTITE: Paradajz dijeta
1. Paradajz koji je još zelen.
Foto: www.popsugar.com
Najbolje bi bilo da ih čuvate u papirnoj kesi ili još bolje kutiji, na hlanom i mračnom mestu.
Bilo bi dobro da su odvojeni papirom jedan od drugog.
Oni će nakon nekoliko dana sazreti, biće spremni za jelo, a neće istruliti u međuvremenu.
2. Zreo paradajz.
Foto: www.pingminghealth.com
Ima li šta lepše od slatkog, zrelog i sočnog paradajza, još ako je domaći?
Ipak, trebalo bi da znate da kako da ga sačuvate od brzog kvarenja.
Odvojite ih jedan od drugog papirom ili kartonom, ukoliko je moguće, i čuvajte na sobnoj temperaturi što dalje od izvora svetlosti.
3. Prezreo paradajz.
Foto: www.nytimes.com
Prezreo paradajz uglavnom ima veoma crvenu, čak tamno crvenu koru.
Na dodir je previše mekan, ali nemojte ga bacati!
Može da preživi još tri-četiri dana ukoliko ga stavite u frižider jer će hladan vazuh sprečiti da zri još više.
Pre nego ga budete jeli, sačekajte da odstoji barem pola sata na sobnoj temperaturi kako bi povratio svoj prvobitni ukus.
NE PROPUSTITE: Namirnice koje treba kombinovati
Čuvajte ovu zlata vrednu namirnicu!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari