Kako zeleno povrće povećava osećaj sitosti, a ima nizak sadržaj kalorija, poželjno je da ga što češće uvrstite u dnevnu ishranu. Ukoliko su vam klasične salate dosadile, jedan od zanimljivijih načina pripreme, koji se brzo i lako priprema je pašteta od zelenog povrća. Danas sa vama delimo jedan recept, koji možda do sada niste probali, ali verujemo da će vam se dopasti pri prvom zalogaju, posebno ako ste ljubitelji zdrave hrane!
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: IDEJA ZA RUČAK- BROKOLI PASTA
Za ovaj ukusni namaz potrebno je:
- 1 do 2 veze blitve
- 1 keleraba
- nekoliko cvetova brokolija
- 2 kasike maslinovog ulja
- 1 praziluk
- 1 sargarepa
- 100 gr kuvanog graška
- 2 cena belog luka
- indijski orah, 20 komada
Foto: izvor
Priprema:
Kada se blitva, brokoli, grašak i praziluk obare u kljucaloj vodi, potrebno ih je iscediti, spojiti sa kelerabom, šargarepom i indijskim orahom i potom izmiksati u blenderu.
Uz malo maslinovog ulja, soli i izrendanog belog luka, ukusna zelena pašteta spremna je za konzumiranje.
Savet:
Pašteticu pravite neposredno pre jela. Zato što je tada najukusnija. Posle boravka u frizideru, može promeniti ukus, a i povrće može potamneti, što se neće mnogo dopasti onima kojima je estetika bitna.
NAJPOPULARNIJI Komentari