Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Najbolji recept za punjena jaja

Sada kako je proleće ovde, puni smo entuzijazma i probali bismo nešto novo, a ima li boljeg mesta za isprobavanje novih stvari od kuhinje? Punjena jaja su sjajno predjelo za svaku priliku, a različiti filovi će zadovoljiti i najzahtevnija nepca.  Izabrali smo nekoliko kombinacija da se nađe za svakoga po nešto, ali vi slobodno eksperimentišite, dodajte svoje sastojke. Napravite ih za vaše sledeće okupljanje i posmatrajte kako nestaju za tren oka. Možete da iskoristite i uskršnja jaja i da ih poslužite u sasvim drugačijoj formi.

 

NE PROPUSTITE: RECEPT ZA USKRŠNJU KREMASTU TORTU

 

Punjena jaja su tvrdo kuvana jaja koja su presečena na pola. Žumance se izvadi i najčešće pomeša sa sastojcima poput majoneza, senfa, doda se možda šunka, i slično. Zatim se dobijenim filom ispuni belance. Posebno su popularna sada,tokom uskršnjih praznika. Često, domaćice ofarbaju više jaja nego što im je potrebno, pa treba, posle uskršnjih radosti, preostala jaja nekako iskoristiti.

Savet: 

Kada su vam za neki recept potrebna tvrdo kuvana jaja, želite se potruditi da ona budu kuvana baš onoliko vremena koliko je potrebno. Nedovoljno kuvana jaja, daće vam žumance koje se razliva, a prekuvana jaja daće vam žumance koje je čudno, sivo-zelenkaste boje. Kulinarski stručnjaci kažu da bi jaja trebalo kuvati u proključaloj void 10-12 minuta kako biste dobili svaršeno tvrdo kuvano jaje.

Sastojci:

6 tvrdo kuvanih jaja
Majonez
Kečap
Mlevena slatka ili tucana paprika
Slanina
Ajvar
Senf

Foto: izvor

Priprema

Tvrdo kuvana jaja očistite i prepolovite. Žumance odvadite u posebnu činiju i dodajte mu malo kečapa i majoneza, soli i bibera po ukusu. Potrudite se da fil dobije ukus, ali da ne preterate sa začinima.

Najbolji način za to je da dodajete po malo začina i probate, tako ćete naći meru koja baš vama odgovara. Ko voli da fil bude gladak, može da muti mikserom ili koristiti blender.

Žumanca lako mogu pasirati i viljuškom, i kasnije svi sastojci izmutiti kašikom. Kada je fil pripremljen onako kako se vama dopada možete krenuti sa ispunjavanjem belanaca. Udubljenja u belancima ispuniti dobijenim filom, možete upotrebiti kafenu kašiku za to, ili pak, koristiti se špricem za dekoraciju, isključivo iz estetskih razloga.

Na isti način belanca možete puniti tako što ćete žumanca pomešati sa ajvarom, ili  senfom, možda bi vam se neka od ovih kombinacija više dopala.

Ukoliko jaja želite da dekorišete, to lako možete uraditi tako što ćete od gore posuti malo mlevene slatke ili tucane paprika.

Takođe, sjajana ideja za dekorisanje jeste dodavanje malo istno seckane, prethodno ispržene slanine. Ukusi su različiti.

Uživajte. smiley

 

Naslovna foto: izvor

23.04.2022 07:56
 

Ne propustite

  • AROMATIČNA punjena JAJA - hladno PREDJELO

  • Zeka torta: Najslađi deo uskršnje trpeze - predlog dekoracije

  • Uskršnja trpeza: Pavlova torta + 2 ideje za šaranje jaja (jagodice i zeka)

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 23.06.- 29.06.2025.

  • Čišćenje klime u stanu - uštedite novac ove sezone

  • Šta ne smete da zaboravite kada se pakujete za more?

  • Duhovno značenje onih koji nikada nisu slomili kost

  • Sve što sam prećutala u novoj vezi

  • Zabranjena morska avantura

  • Veštačka inteligencija i budućnost rada: Koja zanimanja su najugroženija?

  • Beogradske ulice ovog leta: Koji su haljine ultimativni modni hit?

  • Pravo vreme za bebu: ono što nauka prećutkuje

  • Pedikir inspo za Jun: Spremni za sandale!

  • Inkontinencija: prirodan pristup i prevencija

  • Omiljena kupališta u Beogradu: Osveženje čeka!

  • Kako prestati sa grickanjem noktiju? Praktični saveti i dublji uvidi

  • Crvene flekice na koži: Šta nam poručuju i kako ih se rešiti?

  • Spas za kosu leti: Tajne duboke hidratacije

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up