Volimo kremaste i ukusne torte, koje osvajaju pri prvom zalogaju. Proleće je, Uskrs je pred vratima i prava je prilika da napravimo nešto lagano, što je u isto vreme dekorativno, te će svakako da oduševi naše goste i članove porodice. Ova torta se ne peče, hrskava je i slatka, a fil je kremast. Ova veličanstvena torta slična je čizkejku, pa ako volite ovakvu vrstu kolača, verujemo da će vam se i ovaj recept veoma dopasti. Ako ste u potrazi za uskršnjim dezertom, ne morate više da tragate.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA USKRŠNJU TORTU OD JAGODA!
SASTOJCI:
- 160g Oreo keksa
- prstohvat soli
- 50g putera
Fil:
- 200 gr indijskih oraščića
- 300 gr krem sira za kolače
- 120 gr neutralnog jogurta
- 60 ml meda
- 50 gr kokosovog ulja u čvrstom stanju
- Kašika ekstrakta od vanile
- 60 gr karamel sosa
Dekoracija:
- 300 gr šlag pavlake
- Kupovna čokoladna jaja za dekoraciju
Priprema:
- Pripremite kalup za torte i stavite papir za pečenje.
- U secku izdrobite keks, sa malo soli, dok ne dobijete finu smesu. Dodajte onda puter i ponovo mešajte dok se ne sjedini.
- Utisnite smesu u dno kalupa i izgladite je da bude ravna. Dok pripremate fil, neka odstoji u frižideru.
- Indijske oraščiće, krem sir, jogurt, med, kokosovo ulje i vanilu mešajte u blenderu, najjačom brzinom. Smesa treba da bude kremasta i glatka.
- Sipajte polovinu smese u kalup, a ostatak ostavite u blenderu. Stavite tortu da odstoji jedan sat u frižideru.
- Kada se stegne, dodajte karamel sos, a onda prelijte ostatkom fila. Sada kolač treba da ostane u frižideru bar četiri sata ili preko noći.
- Na kraju, izmutite šlag i dodajte čokoladna jaja. Dekorišete sa karamel topingom ili sosem za još lepši efekat.
Srećni praznici!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari