Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Mesečni horoskop za NOVEMBAR 2025.

  • Frizure koje želimo da isprobamo u novembru

  • Jedan jedini za jesen: parfem koji ostaje u pamćenju

Recepti

Recept za Uskršnju tortu od jagoda!

Uskrs nam najavljuje tople dane i zaista je vreme kada se možemo počastiti ukusnim dezertima sa voćem, pogotovo sa jagodama koje obeležavaju prolećne dane još od detinjstva. Ukoliko niste sigurni kojim dezertom da iznenadite voljene nakon prazničkog ručka, mi imamo ideju. Ne možete pogrešiti sa tortom od jagoda koja se doslovno rečeno, topi u ustima, koja svojim mirisom budi čula i pritom ne traži od vas puno slobodnog vremena za pripremu. Može li bolje od toga?!

Recept je u narednim redovima!

NE PROPUSTITE: Recept za zdrave palačinke, sa mnogo manje kalorija!

 

Potrebni sastojci za koru:

  •     400gr brašna
  •     jedan prašak za pecivo
  •    1 kašičica sode bikarbone
  •     jedan  prstohvat soli
  •     230gr putera sobne temperature
  •     200gr šećera
  •     1 kašičica ekstrakta vanile
  •     2 kašikice ekstrakta jagode
  •     1 izrendanu koricu jednog limuna
  •     1 isceđen limun
  •     3 umućena belanca
  •        150ml mleka
  •     kašičica roze, prehrambene boje

Potrebni sastojci za fil:

  •     1kg  jagoda
  •      sok jednog isceđenog limuna
  •     100gr šećera

 

 

Način pripreme:

 

Stavite sveže ili zarmznute jagode u šerpu i zatim ih izmiksajte da dobijete glatku teksturu.

Zatim ih lagano mešajući zagrejte na srednjoj temperaturi i lagano dodajte šećer, limunovu koricu, sok i po želji malo soli. Morate neprestano mešati smesu kako ne bi zagorela!

Cilj je dobiti oko dve šolje guste smese od jagoda, koja izgleda poput pudinga.

Kada završite sa kuvanjem ostavite smesu da se ohladi.


 

Kako bi napravili kore potrebna su vam tri kalupa za torte ili jedan dublji kalup u okviru kog možete izeći debelu koru i od nje stvoriti tri. Budite oprezni prilikom sečenja kako se kore ne bi raspale.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i lagano izmutite belanca mikserom.

U jednoj većoj posudi pomešajte suve sastojke, brašno, sodu, prašak za pecivo i lagano dodajte u posudu prethodno istopljen puter. Mešajte sastojke i postepeno dodajte penu od belanaca.

Preostalo vam je da u smesu za kore dodate ekstrakte, isceđen limun i mleko neprestano mešajte kako se ne bi napravile grudvice.

Zatim smesu izlijte u pleh i pecite dvadesetak minuta.

Kako bi ukrasili tortu možete iskoristiti Uskršnje keksice ili u šlag razmućen na klasičan način dodati prehrambenu rozu boju i zatim sam vrh torte ukrasiti jagodama.

 

Uživajte!

 

 

Foto: Izvor

 

03.05.2024 07:54
 

Ne propustite

  • Čudo od čokolade - kolač koji osvaja pri prvom zalogaju

  • Recept za Oreo tortu sa kafom

  • Brzi i neodoljivi mus od čokolade

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Novogodišnja dekoracija u Pepco radnjama: ovo su naši favoriti

  • Jedan jedini za jesen: parfem koji ostaje u pamćenju

  • Nedeljni horoskop: 03.-09.11.2025.

  • Mesečni horoskop za NOVEMBAR 2025.

  • Najbolji dani za šišanje u novembru 2025. po principima energetskog balansa

  • Frizure koje želimo da isprobamo u novembru

  • Svi su poludeli za zidnim tapaciranim panelima, a mi smo ih pronašli po super ceni

  • Hrana kao saveznik intimnosti: za jačanje libida kod žena

  • Zimski zagrljaj: Recept za savršen kompot od jabuka i krušaka

  • 8. Novembar – Najmoćniji dan za novac

  • Mars u Strelcu: vreme za hrabost i nove odluke

  • Kako dugotrajna upotreba sedativa menja hemiju mozga

  • Porto: Dezertno vino koje otvara tvoja čula

  • U fokusu ove sedmice: Zara makeup proizvodi

  • Šta sve možete očistiti i dezinfikovati uz pomoć paročistača?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up