Predstavljamo proveren recept za vege burgere od pasulja, koji će vas održati sitim tokom celog poslepodneva. Mogu poslužiti kao nedeljni ručak ali i kao obrok koji ćete poneti na posao i uživati tokom pauze. Nas je ovaj recept oduševio!
Saznajte recept za vege burgere.
NE PROPUSTITE: Prolećna slatko slana salata nas je oduševila- ispobajte recept!
Potrebni sastojci:
1 šolja kuvanog crnog pasulja
1/2 šolje prezli
1 sitno iseckan crni luk
peršun po želji, sitno iseckan
3 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašičica mlevene paprike
so i biber po ukusu
maslinovo ulje
Način pripreme:
U blenderu usitnite kuvani pasulj dok ne dobijete pastu.
U većoj posudi, kombinujte usitnjeni pasulj, prezle, crni luk, peršun, beli luk, , papriku, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke dok se ne sjedine.
Ostavite smesu da odstoji 15-20 minuta kako bi prezle mogle da upiju višak vlage.
Vreme je za oblikovanje smese u burgere.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pecite svaki burger sa obe strane po 5 minuta. Kada dobiju zlatnu boju možete ih pomeriti sa tiganja i postaviti na tanjir prekriven ubrusima kako bi ubrus upio višak masnoće.
Vege burgeri od pasulja su sada spremni za serviranje!
Možete ih poslužiti u tradicionalnim hamburger pecivima sa svežim povrćem, sosom ili drugim omiljenim prilogom. Uživajte u ukusnom i hranljivom obroku bez mesa!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari