Dosta vam je sendviča, jaja i peciva za doručak? Mi imamo predlog koji je savršen za sve ukućane, pritom vam priprema strate od šunke i sira neće oduzeti mnogo vremena. Podseća na picu a spoj je savršenih ukusa koji nas razbuđuju i sigurno će vam izmamiti osmeh na lice. Napravite ukusan dorućak!
Predstavljamo recept za stratu od šunke i sira!
NE PROPUSTITE: Vege gulaš od tikvica i sočiva!
Potrebni sastojci:
- 6-8 kriški hleba (preporučuje se hleb sa tvrdom korom)
- 200 g šunke, isečene na kockice
- 200 g sira (cheddar, gauda ili neki drugi sir po izboru), isečenog na kockice
- 4 jaja
- 500 ml mleka
- 1 kašičica senfa
- so i biber po ukusu
- 2 kašike svežeg peršuna, sitno seckanog
- maslac za premazivanje pleha
Način pripreme:
Vatrostalnu posudu premažite puterom i zagrejte rernu na 180 stepeni.
Uzmite kriške hleba i isečite ih na kockice veličine zalogaja. Rasporedite polovinu kockica hleba ravnomerno po dnu namazanog pleha.
Na hleb rasporedite polovinu količine isečene šunke i polovinu količine isečenog sira. Možete koristiti jedan sloj ili rasporediti šunku i sir na nekoliko slojeva, po želji.
U činiji razmutite jaja i mleko. Dodajte senf, so, biber i sveže seckani peršun. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Prelite polovinu smese od jaja i mleka preko slojeva hleba, šunke i sira.
Ponovite postupak sa preostalim kriškama hleba, šunkom, sirom i smesom od jaja i mleka.
Ostavite stratu da odstoji nekoliko minuta kako bi hleb upio tečnost.
Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite stratu oko 30-35 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i jaja se ne stegnu.
Mi je služimo uz jogurt- prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari