Foto: purewow.com
Ostalo vam je seckanog povrća i ne želite da ga bacite.
Nemate mašinu za vakumiranje, međutim, nije vam ni neophodna.
Poslužite se malim trikom i vakumirajte povrće kako bi vam trajalo duže.
NE PROPUSTITE: 15 trikova koji će olakšati svakodnevni život
Sve što vam je neophodno je kesa sa zip zatvaračem i činija s vodom.
Napunite kesu povrćem i zatvorite zip, međutim, ne do kraja. Ostavite deo širine prsta otvoren.
Umočite kesu u vodu držeći prstima za otvoren deo i potopite do tog dela, tako da ne uđe voda.
Voda će lagano istiskivati vazduh iz kese i ispuštati ga kroz otvor.
Foto: food-hacks.wonderhowto.com
Kada se kesa oko povrća stegne zatvorite ostatak zipa i izvadite kesu iz vode.
Ukoliko ćete povrće čuvati u zamrzivaču ne zaboravite da obrišete kesu krpom kako spolja ne bi bilo vode.
Na ovaj način povrće će se sačuvati, a vi nećete potrošiti novac za vakum mašinu.
Foto: simplebites.net
Osim povrća za zamrivač, možete vakumirati suhomesnate proizvode za frižider ili nešto drugo.
NE PROPUSTITE: Povrćem do zdravlja i vitke linije - reč nutricioniste
Verujemo da će vam ovaj trik biti od koristi!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari