Uz sočan odrezak prema mišljenu profesionalnih kuvara najbolje se uklapaju pečurke na žaru. Ukoliko ste ih do sada naručivali samo u restoranima i sebe ne smatrate dovoljno odvažnim za pripremu pečurki danas ćete napredovati i razbiti svoju nesigurnost. Reč je o proverenom receptu za pripremu pečurki na žaru koje se savršeno slažu uz sočan odrezak i vašu porodicu neće ostaviti ravnodušnom. Nije reč o klasičnom obroku već o mešavini slatkog, ljutog i kiselog sa jedinstvenim ukusom pečurki.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: KIŠ OD PRŠUTE I POVRĆA - IDEALAN ZA DORUČAK, RUČAK ILI VEČERU
Potrebni sastojci:
Potrebni sastojci:
¼ šolje sirćeta
2 kašike meda
¼ šolje ulja
300gr suvih šljiva, bez koštice izrendanih
1 kašikica mlevenog crvenog luka
Kašičica crvene paprike
1 kilogram vaših omiljenih pečurki
Prstohvat soli i svežeg mlevenog bibera
70 gr izmrvljene fete
Malo svežeg bosiljka
Prilikom merenje koristite šolju od 200ml.
Način pripreme grliovanih pečurki:
Nismo napisali u delu sa sastojcima ali je za mešanje pečuraka sa začinima najbolje koristiti tučanu posudu koju možete spustiti na roštilj tako da se pečurke unutar nje griluju.
Nismo napisali u delu sa sastojcima ali je za mešanje pečuraka sa začinima najbolje koristiti tučanu posudu koju možete spustiti na roštilj tako da se pečurke unutar nje griluju.
Jednostavno pomešajte začine i ulje a zatim isečene pečurke operite i spustite u mešavinu. Neka se lagano krčkaju pod roštiljskom vatrom, petnaestak minuta. Servirajte na tanjir i po želji prelijte suvim šljivama.
Ako ih pravite na tiganju, procedura je ista, samo je potrebno da krčkate na maslinovom ulju i da ih pustite da se dinstaju bar tridesetak minuta.
Što se tiče mesa, možete da izaberete piletinu, svinjetinu ili junetinu. Pošto će pečurke biti sočne i pustiće sos, dovoljno je samo da meso propržite i dodate mu osnovne začine - so i biber.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA PILEĆI RATATUJ (RATATOUILLE)
Biće ovo ukusan i brz ručak koji ćete obožavati!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari