Ovaj brzi recept je ukusan i može vam poslužiti kao doručak, ručak ali i večera. Spasiće vas od kuvanja ukoliko ostavite u frižideru deo ovog obroka, a pritom će biti jednako ukusan i svež narednog dana. Čini vam se da smo upravo ispunili sve kriterijume? Ne samo to, već smo vam uštedeli vreme i napokon možete da se odmorite jer je ručak ukusan i podgrejan za svega nekoliko minuta. Obožavaće ga čitava porodica. Verujemo da većinu sastojaka imate kod kuće, tako da ga već danas možete isprobati.
U narednim redovima, sledi recept za kiš od povrća i pršute.
NE PROPUSTITE: SLASNI BURGER SA SIROM - PREDLOG ZA RUČAK
Uz lude obaveze koje se nižu pre odlaska na posao, na samom poslu, zatim obaveze kod kuće osećamo veliku dozu stresa. Zato je pravljenje obroka unapred sjajno rešenje za početak nedelje, umanjiće napetost ponedeljkom. Pritom vam ne ostaje pitanje šta kuvati danas!
Potrebni sastojci:
Dubok pleh za pečenje
Pet jaja
1/2 šolje pavlake
3 velike kašike kajmaka
1/4 šolje mleka
Jedna kašičica soli
Sitno seckana dva, tri čena belog luka
150gr izrendanog sira (parmezan, pizza sir ili bilo koji drug sir koji volite)
300gr pršute
Povrće po želji (karfiol, brokoli, kukuruz...)
100 seckanog spanaća
1 šolja isečene šargarepe
Način pripreme:
-Zagrejte rernu na 220 stepeni, dopustite joj pet do deset minuta da se ugreje.
-U činiji umutite jaja, kajmak, mleko, beli luk i so i mešajte pažljivo dok se sve ne sjedini.
-Zatim dodajte sir i pršutu a ukoliko ste na posebnom režimu ishrane samo povrće.
-Smesu ponovo izmešajte i izlijte u dublji pleh.
-Pecite 45 minuta i ostavite pet minuta da se ohladi, smesa će se stegnuti tako da možete fino da je sečete ili izvadite iz kalupa.
Predlažemo vam da ga služite uz jogurt.
NE PROPUSTITE: NEODOLJIVA SALATA SA PILETINOM I BARBEQUE SOSEM
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari