Da li ste i vi večni zaljubljenik i ljubitelj svih vrsta testenina na ovom svetu? I rado birate pastu za ručak. Mi definitivno jesmo! Ono što nas kod paste oduševljava jeste što se brzo sprema, i dozvoljava najrazličitije kombinacije povrća, kao i mesa, ribe, morskih plodova - po želji. Dakle, za nju vam ne treba precizan recept - možete i sami da ga izmislite ili malo izmenite. Baš tako smo i mi uradile. Jedan deo ženskog kolektiva obožava špargle, koje su inače jako zdrave, kao i pršutu, pa je odlučio da svemu doda i parmezan i još po neku namirnicu, povrćku, začin. I voila - dobili smo recept za brzu pastu sa pršutom, šparglama i parmezanom!
Čeka vas u nastavku.
NE PROPUSTITE: Najbolji recept za gulaš
Potrebni sastojci
200 g pršute
300 g špargli
Parmezan
Čeri paradajz
Čen belog luka
Bosiljak
So
Biber
Maslinovo ulje
Testenina
Priprema
Prvo je potrebno da pripremite špargle. Izlomite ih na komadićke, pa vrlo kratko obarite u ključaloj vodi, ne duže od jednog minuta. Potom na tiganju na malo maslinovog ulja dodajte ceo čen belog luka koji ste izgnječili, kako bi pustio aromu, pa seckanu pršutu. Takođe je kratko propržite. Zatim dodajete špargle i čeri isečen na pola. Sve zajedno na blažoj vatri držite još par minuta, pa sklonite sa ringle. Začinite po želji solju, biberom i obavezno dodajte sveži bosiljak.
Odabranu testeninu - predlažemo taljatele ili fuzili, skuvajte prema uputstvu tako da bude kuvana aldente. Pomešajte testeninu i ostatak koji ste pripremili, pa servirajte porcije, koje ćete posuti parmezanom i ukrasiti listom svežeg bosiljka.
NE PROPUSTITE: Hit recept - zelene palačinke
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari